Kirsebær clafoutis er en rigtig fransk dessert, der er utrolig nem at lave. Brug bare andre frugter eller bær, hvis du ikke kan få kirsebær. Større frugter skæres i både – f.eks. ferskner. Du kan server DDV yoghurt eller cremefraiche til Kirsebær clafoutisen.
1 æg
125g. DDV yoghurt
15g. mel
Reven økologisk citronskal
Vanilje korn
Et nip salt
Flydende sødemiddel
15 udstenede kirsebær
DDV yoghurt eller cremefraiche
Pisk æg, yoghurt og mel sammen til en tynd dej. Smag til med reven citronskal, vanilje korn, salt og flydende sødemiddel.
Pil stenene ud af kirsebærrene med enden af en teske og læg bærrene i et lille ovnfast fad.
Hæld dejen over bærrene og bag Kirsebær clafoutisen i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter, til massen har sat sig, og overfladen er gylden.