Kirsebær clafoutis

Kirsebær clafoutis er en rigtig fransk dessert, der er utrolig nem at lave. Brug bare andre frugter eller bær, hvis du ikke kan fÃ¥ kirsebær. Større frugter skæres i bÃ¥de – f.eks. ferskner. Du kan server DDV yoghurt eller cremefraiche til Kirsebær clafoutisen.

1 æg

125g. DDV yoghurt

15g. mel

Reven økologisk citronskal

Vanilje korn

Et nip salt

Flydende sødemiddel

15 udstenede kirsebær

DDV yoghurt eller cremefraiche

 

Pisk æg, yoghurt og mel sammen til en tynd dej. Smag til med reven citronskal, vanilje korn, salt og flydende sødemiddel.

Pil stenene ud af kirsebærrene med enden af en teske og læg bærrene i et lille ovnfast fad.

Hæld dejen over bærrene og bag Kirsebær clafoutisen i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter, til massen har sat sig, og overfladen er gylden.

 

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Rabarberkage med marcipan og marengstoppe

Rabarberkagen er en skøn kageoplevelse, der bÃ¥de byder pÃ¥ en blød marcipanbund og sprød marengs, og hvor smagen trækkes i sÃ¥vel sød som syrlig retning. Rabarberkompot 600…

Walesstang med jordbær og vaniljecreme

Start med at lave vaniljecremen Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku