Kirsebærsauce

500 g kirsebær, friske eller frosne
150 g sukker
1 vaniljestang
2½ dl vand
2 spsk maizena.

Kirsebærsauce:

Hæld kirsebærrene i en gryde sammen med sukker, vaniljestang og vand. Bring det i kog, skru ned for blusset, og lad det simre 15 minutter.

Rør maizena ud i lidt vand, og hæld det langsomt i kirsebærsaucen under konstant omrøring, til det tykner og langsomt kommer i kog. Det er ikke sikkert, du skal bruge al maizenaen. Smag, om der skal mere sukker i, men lav ikke saucen for sød, da risalamanden er meget sød, og kirsebærsaucen skal tilføje lidt syre og friskhed til desserten.

Lige før desserten skal serveres, opvarmes kirsebærsaucen igen og serveres i en skål til risalamanden.

Hvis du vil din risalamande til at være lidt syrlig kan du komme lidt citronskal i. Risalamanden kan også tilsættes lidt sherry for at forstærke smagen af mandler.

Related Posts

Havregrynskugler med marcipan og hindbær

Havregrynskugler er en klassiker til jul, men ikke mere klassisk, end at de tÃ¥ler et lækkert tvist. Prøv for eksempel denne luksusudgave af havregrynskugler med marcipan og hindbær, opskriften er…

Jule kokostoppe

Jule kokostoppe har fÃ¥et et tvist af jul i denne opskrift og har fÃ¥et et pift af krydderier, hasselnødder og frisk appelsinskal. Jule kokostoppe er dejlige nemme…

kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær

Maja Ambeck Vase laver nogle fantastiske kager og disse kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær er ingen undtagelse, man kommer i julestemning og kransekagerne med et tvist…

Shortbreads

Shortbreads der er søde som sne og med et strejf af hvid jul. Opskriften er fra Isabellas. Der bliver ca. 30 stk. shortbreads. 125 gram smør 60 gram flormelis…

Safranhjerter og -stjerner

Safranhjerter og -stjerner bløde og luftige med en let krydret smag af safran, Safranhjerter og -stjerner smager lækkert med smør pÃ¥. Opskriften er fra Isabellas. Der bliver…

Citronsmåkager med glasur

Knasende sprøde citronsmÃ¥kager med et tykt lag af glasur. CitronsmÃ¥kager kan ogsÃ¥ laves med appelsin eller lime. Opskriften er fra Morten Heiberg og det flotte foto er taget…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku