500 g kirsebær, friske eller frosne
150 g sukker
1 vaniljestang
2½ dl vand
2 spsk maizena.
Kirsebærsauce:
Hæld kirsebærrene i en gryde sammen med sukker, vaniljestang og vand. Bring det i kog, skru ned for blusset, og lad det simre 15 minutter.
Rør maizena ud i lidt vand, og hæld det langsomt i kirsebærsaucen under konstant omrøring, til det tykner og langsomt kommer i kog. Det er ikke sikkert, du skal bruge al maizenaen. Smag, om der skal mere sukker i, men lav ikke saucen for sød, da risalamanden er meget sød, og kirsebærsaucen skal tilføje lidt syre og friskhed til desserten.
Lige før desserten skal serveres, opvarmes kirsebærsaucen igen og serveres i en skål til risalamanden.
Hvis du vil din risalamande til at være lidt syrlig kan du komme lidt citronskal i. Risalamanden kan også tilsættes lidt sherry for at forstærke smagen af mandler.