
Her får du min version af den græske klassiske lammeret Kleftiko – røverlam
Røverhistorien: Kleptherne var nogle værre røvere er det meget naturligt blevet til betegnelsen ‘røver-lam’. Kleptherne var grækere som flygtede fra det Ottomanske styre. Klepterne holdt ikke selv dyr – men de stjal får og geder hvor de kunne komme til det. For ikke at blive opdaget, tiltberedte de dyrene langsomt i forseglede huller under jordens overflade. Varmekilden var store sten opvarmet i et bål først. Og da der hverken steg røg eller damp til vejrs kunne de holde både sig selv og det stjålne måltid skjult.
Kleftiko – Røverlam kan også laves med svinemørbrad og smager helt vidunderligt.
600 gram lammekød, skåret i tern eller svinemørbrad
2 store gulerødder, skrælles og skæres i grove tern
1 grøn peber, renses og skæres i grove tern
1/4 rodselleri, skrælles og skæres i tern
8 kartofler, skrælles og skæres i grove tern
50 gram feta i tern
2 fed hvidløg
1/2 kop oliven olie
krydderier: timian, rosmarin, salt og peber
lidt rødvin
4 ark. bagepapir og madsnor
Kødet, grønsager og hvidløget svitses i olien. Lad det simre i ca. 15 minutter. Kom lidt rødvin i og tag det af varmen.
Fordel blandingen i 4 portioner, hver på et ark bagepapir. Kom feta, timian, rosmarin, salt og peber i. Saml papiret i punge og bind dem godt med madsnor. Bages i ovn ved 180 grader i 1 1/2 time. Hvis du bruger varmluft skal Kleftiko – Røverlam kun have en time.
Serveres med godt brød og evt. en salat