Koldskålskagen er en nytænkning af sommerklassikeren koldskål. Opskriften er lavet af Kathrine Velin Hansen, der er chefkonditor hos Andersen Bakery i København. Jeg faldt over denne opskrift og den skal afprøves i weekenden. Jeg er spændt på om min koldskålskage bliver lige så flot som på billedet.
Du kan også bruge andre bær, eller frosne bær i stedet for friske til geleen. Men bærrene langs kanten skal være friske. Koldskålskagen kan også laves i små portionsforme.
Kammerjunkebund
125 gram smør
250 gram mel
75 gram sukker
3 gram bagepulver
6 gram stødt kardemomme
1 gram vaniljesukker
1/2 æg
1/2 dl sødmælk
revet skal af en halv citron
Det hele blandes sammen og rulles ud mellem to stykker bagepapir til cirka 3 mm tykkelse. Bages ved 180 grader i cirka 20 minutter, til bunden er gylden. Stikkes ud med en rund ring (20 cm), mens den er varm.
Kærnemælks- fromage
3 blade husblas
50 gram flormelis
1/2 vaniljestang
2,5 dl kærnemælk
2,5 dl piskefløde – pisket til let flødeskum
saft og skal af 1 citron
Husblassen lægges i blød i koldt vand. Kærnemælken blandes med flormelis og vanilje. Husblassen smeltes med citronsaften og vendes i kærnemælken sammen med revet citronskal. Flødeskummet vendes i.
Jordbærgelé
100 gram jordbær, gerne frosne
25 gram sukker
1 blad husblas
10-15 friske jordbær – deles i halve og bruges rundt langs kanten-
Brug en springform eller ring på 22 cm. Sæt halve friske jordbær rundt langs hele kanten.
Læg kammerjunkebunden i, og hæld kærnemælksfromagen op til kanten af jordbærrene. Når fromagen har sat sig, hældes jordbærgeleen på.
Sæt kagen på køl, og lad den stivne et par timer