Koldskål med skyr

Koldskål med skyr, en let og lækker opskrift, en portion indeholder ca. 250 kcal og 19 gram protein. Prøv at karamellisere nødder og kerner i honning på panden. Det bliver til den sprødeste og lækreste topping til koldskålen – og endda et meget bedre alternativ end kammerjunker. Koldskålen kan eksempelvis nydes med nødder, kerner, müsli, frugt eller bær – alt efter behag. Resultatet er vildt – konsistensen er så cremet og lækker, og smagen er frisk, rund og syrlig, og varsler i den grad sommer!

Cirka 6 portioner:
2 bæger pasteuriserede æggeblommer
2-3 spsk. rørsukker
2 vaniljestænger
1 liter  kærnemælk
1 liter tykmælk
350 g skyr
skal og saft af en økologisk citron
2 spsk. hyldeblomstsaft (koncentreret)

Vaniljestængerne flækkes, og kornene skrabes ud. Vaniljekorn, sukker og æggeblommer piskes sammen. Derefter tilsættes kærnemælk, tykmælk og skyr, og det piskes sammen. Afslutningsvis tilsættes revet citronskal og saft, samt hyldeblomstsaften, og koldskålen smages til.

Smid de tomme vaniljestænger i skålen, og lad koldskålen stå og trække et par timer på køl.

Related Posts

Yachaejeon – Vegetabilsk pandekage

4 forÃ¥rsløg, skÃ¥ret i 2,5 cm 85 gram porre, skÃ¥ret tyndt i 2,5cm lang 85 gram courgette skÃ¥ret i tynde strimler 85 gram løg, skÃ¥ret i tynde…

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

HJEMMELAVET BBQ SOVS

4 dl mosede tomater eller tomatpuré 20 g smør 1 fed hvidløg 2 spsk tamari 1 spsk røget paprika 2 tsk stødt spidskommen 1 spsk æblecider eddike…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Pizzadej med pizza bageenzyme

325 gram pizzamel – tipo 00 50 gram durummel 12 gram pizza bageenzyme 2 tsk. fint salt 75 gram hvidvin eller yoghurt 2 spsk olivenolie ca. 2…

Grillede asparges med rejer og spirer

(6 personer) 2 bundter grønne asparges 1 spsk. olivenolie Salt og peber 1 dl mayonnaise 1 spsk. sød chilisauce 2 tsk. citronpeber ½ citron 300 g rejer…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku