Hjemmebagte krydderboller er himmelsk både morgen, middag og aften. Krydderboller smager så godt til morgenmad eller lune om aften med ost eller pålæg.
Jeg gør opmærksom på, at jeg i de fleste tilfælde
ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
Opskriften giver ca. 10 stk. krydderboller
2 æg
2 dl. Mælk
25 gram gær
1 ½ tsk. salt
2 tsk. sukker
1 tsk. kardemomme
Ca. 430 gram hvedemel
Sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du:
Pisk æg, mælk, gær, salt, sukker og kardemomme sammen. Tilsæt mel, og ælt dejen færdig. Lad dejen til krydderboller hæve ca. 45 min. lunt og tildækket.
Slå dejen ned, og tril den til 10 lige store krydderboller. Stil dem til efterhævning på pladen, og dæk dem til.
Krydderbollerne skal hæve, til de er meget, meget luftige. Lige før de sættes i ovnen, pensles de med sammenpisket æg.
Krydderbollerne bages ved 210 gr. i ca. 16 min. og køles derefter af.