Lagkage med nøddebunde og hindbærparfait er fra en opskrift fra et gammel dameblad, og som jeg synes så spændende ud. Lagkagen med nøddebunde og hindbærparfait skal jeg lave til min brors fødselsdag. Og da den kan stå i fryseren, er den helt perfekt.
Du kan skifte hindbær ud med jordbær, det smager også fantastisk.
Nøddebunde:
4 æggehvider
100 gram hasselnødder
150 gram sukker
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt af gangen under piskning. Det skal være stift, hvidt skum. Hak nødderne og vend dem forsigtigt i æggemassen.
Tegn to cirkler, der passer i størrelsen til en springform, på bagepapir og fordel dejen på cirklerne.
Bag bundene i 20-25 min. Afkøl bundene på en bagerist.
Hindbærparfait:
300 gram optøede hindbær
2 blade husblas
75 gram sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
3 dl. piskefløde
100 gram friske hindbær
Florsukker
Rosenblade (behøves ikke og er kun pynt)
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 min.
Opvarm de optøede hindbær til lige under kogepunktet og rør den geléagtige husblas i hindbærrene.
Afkøl blandingen ved at hælde den over i en kold skål.
Pisk æggeblommerne hvide med sukker. Rør de afkølede hindbær i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i hindbærmoussen.
Læg en nøddebund i bunden af en springform. Hæld hindbærmoussen i og afslut med en nøddebund på toppen.
Lad Lagkage med nøddebunde og hindbærparfait fryse i mindst 6-8 timer.
Tag Lagkage med nøddebunde og hindbærparfait op af fryseren ca. 30 minutter, før den skal serveres.
Si florsukker ud over lige før servering. Pynt med friske hindbær og rosenblade.