Lagkage med nøddebunde og hindbærparfait

Lagkage med nøddebunde og hindbærparfait er fra en opskrift fra et gammel dameblad, og som jeg synes så spændende ud. Lagkagen med nøddebunde og hindbærparfait skal jeg lave til min brors fødselsdag. Og da den kan stå i fryseren, er den helt perfekt.

Du kan skifte hindbær ud med jordbær, det smager også fantastisk.

Nøddebunde:

4 æggehvider

100 gram hasselnødder

150 gram sukker
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt af gangen under piskning. Det skal være stift, hvidt skum. Hak nødderne og vend dem forsigtigt i æggemassen.

Tegn to cirkler, der passer i størrelsen til en springform, på bagepapir og fordel dejen på cirklerne.

Bag bundene i 20-25 min. Afkøl bundene på en bagerist.

Hindbærparfait:

300 gram optøede hindbær

2 blade husblas

75 gram sukker

4 pasteuriserede æggeblommer

3 dl. piskefløde

100 gram friske hindbær

Florsukker

Rosenblade (behøves ikke og er kun pynt)
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 min.

Opvarm de optøede hindbær til lige under kogepunktet og rør den geléagtige husblas i hindbærrene.

Afkøl blandingen ved at hælde den over i en kold skål.

Pisk æggeblommerne hvide med sukker. Rør de afkølede hindbær i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i hindbærmoussen.

Læg en nøddebund i bunden af en springform. Hæld hindbærmoussen i og afslut med en nøddebund på toppen.

Lad Lagkage med nøddebunde og hindbærparfait fryse i mindst 6-8 timer.

Tag  Lagkage med nøddebunde og hindbærparfait op af fryseren ca.  30 minutter, før den skal serveres.

Si florsukker ud over lige før servering. Pynt med friske hindbær og rosenblade.

 

Related Posts

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Annettes kage

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm Ingredienser: 200 g mælk 50 g smør 4 æg (ca. 200 g) 300 g rørsukker 250 g hvedemel 2 tsk…

Bedstefars skæg

Opskriften er fra Eat My Heart Out Rabarberkompot300 g rabarber150 g sukker1 dl vand Kagebund125 g blødt smør125 g sukker4 æggeblommer250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl mælk…

Kærnemælkshorn med marcipan og rabarber

Tid: 40 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 16-18 minutter. Antal: 8 stk. Gærdej med kærnemælk: 260 g hvedemel 25 g sukker 1/4 tsk. salt 150…

Citronkage med chiafrø og syrlig glasur

Denne lækre citronkage, smager af sol og sommer og er fundet pÃ¥ isabellas. En skøn og svampet citronkage, der, med sin syrlige glasur og de fine stedmoderblomster…

Æbletærte – Milopita

Tænd ovnen og varm den op til 200 grader 1 kop sukker 4 æg 1 kop olivenolie 1 1/2 kop mel   1 tsk. vaniljesukker 2 spsk….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku