En nem og lækker ret. Laks med dildstuvede rodfrugter, det tager ca. 40 minutter også er der mad. Du kan evt. købe en pose med dybfrosne rodfrugter, det sætter arbejdstiden ned.
1 kg blandede rodfrugter evt.gulerødder, pastinak, selleri og kartofler
2 spsk. olie
salt
sort peber
3 dl hvid mælkesauce
1 usprøjtet citron
1/2 dl mælk
2 dl hakket dild
Tilbehør:
400 g gravet eller røget laks
1 usprøjtet citron
Sæt ovnen på 225°.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern. Læg dem på en plade med bage-papir. Hæld olie over, og krydr med 1 tsk. salt og friskkværnet peber.
Steg rodfrugterne midt i ovnen, til de er møre, ca. 20 min. Varm mælkesauce, fintrevet citronskal og mælk i en gryde, som også skal kunne rumme rodfrugterne.
Bland dild og rodfrugter i, og smag til med 1 tsk. salt og friskkværnet peber.
Server laksen med rodfrugterne og citronbåde.