
Vi har en tradition med at min far og bror kommer til påskemiddag, og der skal altid være en ny opskrift, der skal prøves. I år havde min far set et billed i Føtex tilbudsavisen med laks og rejer med dressing. Vi tjekkede Føtex hjemmeside efter opskriften på laks og rejer med dressing, men den var der ikke, nå men min bror skrev til Føtex og efterlyste opskriften på laks og rejer med dressing og fik det svar, at deres reklamebureau havde taget et arkivbilled og de desværre ikke havde en opskrift på laks og rejer med dressing.
Hvad gør man så? – så laver vi den bare selv, så her er vores opskrift på laks og rejer med dressing.
300 gram røget laks
300 gram rejer
115 gram slik asparges
de kom med i opskriften på laks og rejer med dressing, da min bror havde det i skabet. og det smagte godt.
1 stk. citron i både
salat
flütes
rens salatbladende og læg dem på et fad, kom røget laks ovenpå salaten og drys med rejer. Derefter kommer du slik asparges på fadet, når de er dryppet af.
Pynt med citronbåde og agurkskiver og server flütes til laks og rejer med dressing.
Vores dressing er en klassiker i familien og kan bruges til fisk og skaldyr, den smager himmelsk. Min far kom også med hjemmelavet mayonnaise fra spise med Price, den smagte fantastisk.
Green goddess dressing
1 fed hakket hvidløg
4 hakkede ansjosfileter
4 spsk. hakket persille
1 1/4 dl. cremefraiche
3 3/4 dl. mayonnaise
Bland det hele og smag til med citronsaft, vineddike, salt og peber
Mayonnaise – giver 3 3/4 dl. (denne mayonnaise er ikke fra Spise med Price)
2 æggeblommer
salt og peber
2 spsk. hvidvinseddike eller 1 spsk. citronsaft (der skal muligvis bruges mere)
1 tsk. dijonsennep (behøves ikke)
3 dl jordnødde eller olivenolie
Pisk blommerne kraftigt med lidt salt, peber og halvdelen af hvidvinseddiken eller citronsaft og evt. sennep.
OBS! dette tager knapt 1 min. og husk at skål og ingredienser skal have stuetemperatur.
tilsæt olien dråbevis under konstant piskning. Efter der er tilsat 2 spsk. olie bør blandingen være ret tyk. Resten af olien kan tilsættes hurtigt – en spsk. ad gangen eller hældes i en tynd stråle, mens der piskes konstant. Rør resten af hvidvinseddiken eller citronsaften i og tilsæt evt. mere sennep, salt og peber. Nu skal konsistensen kontrolleres. Mayonnaisen skal være tyk og blank og holde formen når man lader den falde fra piskeriset