laks og rejer med dressing

laks og rejer med dressing
laks og rejer med dressing

Vi har en tradition med at min far og bror kommer til påskemiddag, og der skal altid være en ny opskrift, der skal prøves. I år havde min far set et billed i Føtex tilbudsavisen med laks og rejer med dressing. Vi tjekkede Føtex hjemmeside efter opskriften på laks og rejer med dressing, men den var der ikke, nå men min bror skrev til Føtex og efterlyste opskriften på laks og rejer med dressing og fik det svar, at deres reklamebureau havde taget et arkivbilled og de desværre ikke havde en opskrift på laks og rejer med dressing.

Hvad gør man sÃ¥? – sÃ¥ laver vi den bare selv, sÃ¥ her er vores opskrift pÃ¥ laks og rejer med dressing.

300 gram røget laks

300 gram rejer

115 gram slik asparges

de kom med i opskriften på laks og rejer med dressing, da min bror havde det i skabet. og det smagte godt.

1 stk. citron i både

salat

flütes

rens salatbladende og læg dem på et fad, kom røget laks ovenpå salaten og drys med rejer. Derefter kommer du slik asparges på fadet, når de er dryppet af.

Pynt med citronbåde og agurkskiver og server flütes til laks og rejer med dressing.

Vores dressing er en klassiker i familien og kan bruges til fisk og skaldyr, den smager himmelsk. Min far kom også med hjemmelavet mayonnaise fra spise med Price, den smagte fantastisk.

Green goddess dressing

1 fed hakket hvidløg

4 hakkede ansjosfileter

4 spsk. hakket persille

1 1/4 dl. cremefraiche

3 3/4 dl. mayonnaise

Bland det hele og smag til med citronsaft, vineddike, salt og peber

Mayonnaise – giver 3 3/4 dl. (denne mayonnaise er ikke fra Spise med Price)

2 æggeblommer

salt og peber

2 spsk. hvidvinseddike eller 1 spsk. citronsaft (der skal muligvis bruges mere)

1 tsk. dijonsennep (behøves ikke)

3 dl jordnødde eller olivenolie

Pisk blommerne kraftigt med lidt salt, peber og halvdelen af hvidvinseddiken eller citronsaft og evt. sennep.

OBS! dette tager knapt 1 min. og husk at skål og ingredienser skal have stuetemperatur.

tilsæt olien drÃ¥bevis under konstant piskning. Efter der er tilsat 2 spsk. olie bør blandingen være ret tyk. Resten af olien kan tilsættes hurtigt – en spsk. ad gangen eller hældes i en tynd strÃ¥le, mens der piskes konstant. Rør resten af hvidvinseddiken eller citronsaften i og tilsæt evt. mere sennep, salt og peber. Nu skal konsistensen kontrolleres. Mayonnaisen skal være tyk og blank og holde formen nÃ¥r man lader den falde fra piskeriset

 

 

Related Posts

Yachaejeon – Vegetabilsk pandekage

4 forÃ¥rsløg, skÃ¥ret i 2,5 cm 85 gram porre, skÃ¥ret tyndt i 2,5cm lang 85 gram courgette skÃ¥ret i tynde strimler 85 gram løg, skÃ¥ret i tynde…

HJEMMELAVET BBQ SOVS

4 dl mosede tomater eller tomatpuré 20 g smør 1 fed hvidløg 2 spsk tamari 1 spsk røget paprika 2 tsk stødt spidskommen 1 spsk æblecider eddike…

Pizzadej med pizza bageenzyme

325 gram pizzamel – tipo 00 50 gram durummel 12 gram pizza bageenzyme 2 tsk. fint salt 75 gram hvidvin eller yoghurt 2 spsk olivenolie ca. 2…

Grillede asparges med rejer og spirer

(6 personer) 2 bundter grønne asparges 1 spsk. olivenolie Salt og peber 1 dl mayonnaise 1 spsk. sød chilisauce 2 tsk. citronpeber ½ citron 300 g rejer…

Agurkesnacks med tigerrejer

1 agurk 100 gram flødeost naturel 1 spsk soya sovs 2 spsk citronsaft eller saft fra en ½ lime 3 spsk rød karrypasta 12 tigerrejer 3 fed…

Pastapaella #mocomichi_hayami

300 gram pastaskruer 200 gram bacon i tern 3 chorizo med bacon pølser – (kan købes ved fru møllers mølleri) skæres i tern 1/2 løg i skiver…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku