Lammekølle med ovnbagte kartofler og aioli, forberedelse: 20 minutter. Ovntid: Ca. 1 time. Opskriften på Lammekølle med ovnbagte kartofler og aioli er til 4 personer.
Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke har udarbejdet opskriften selv,men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
Du skal bruge: 1 udbenet lammekølle (ca. 1,2 kg) olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Krydderblanding:
2 spsk friskhakket rosmarin
2 spsk friskhakket timian
2 usprøjtet citroner,
2 fed hvidløg
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak krydderurterne. Riv skallen af citronen på den fi ne side af et rivejern. Pil og hak hvidløget. Bland krydderurter, citronskal og hvidløg, og gnid det godt ind i lammekøllen – mas også noget af blandingen ind i køllen.
Læg lammekøllen i et ildfast fad, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt stegen i ovnen i ca. 1 time.
Ovnbagte kartofler:
800 g kartofler
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i halve. Læg dem i et ildfast fad, dryp med en smule olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen sammen med lammekøllen de sidste ca. 30 minutter.
Aioli
2 fed hvidløg
2 spsk brødkrummer
1 tsk vineddike
1 æg, pasteuriseret
2 dl olivenolie
2 spsk friskhakkede mynteblade
salt
Stød pillede hvidløgsfed, brødkrummer og vineddike sammen i en morter, til det har konsistens som grov puré.
Hæld pureen i et højt bæger. Tilsæt æg, og blend massen med en stavblender. Tilsæt ganske lidt olie ad gangen, mens du blender videre – massen skal til sidst have konsistens som mayonnaise.
Rør friskhakkede mynteblade