Lemonies er små, syrlige søde citronfirkanter, med en lækker blød konsistens, faktisk som en brownie, men den lækre smag af frisk syrlig citron, gør lemonies til noget helt specielt.
130 gram hakket hvid chokolade
110 gram smør
2 æg
50 gram sukker
saft fra 1 citron
korn fra en vaniljestang og lidt sukker
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
fint revet skal fra en økologisk citron
250 gram hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
lidt salt
Pynt: smeltet hvid chokolade eller drys dem med flormelis
Varm ovnen op til 180 grader Smør formen ca. 20×20 cm eller beklæd den med bagepapir. Kom hvid chokolade og smør i en skål og smelt det over et vandbad, rør indimellem, til det hele er smeltet. Lad chokolade og smørret køle lidt af, tilsæt æggene, sukker, citronsaft, citronskal og vaniljekorn. Rør det sammen. Kom hvedemel, salt og bagepulver i dejen og rør det sammen, der må ikke røres for meget. Hæld dejen til lemonies i bageformen og glat overfladen med en paletkniv. Bag lemonies kagen i 25 – 30 minutter, eller til dejen ikke hænger ved pinden, du stikker i dejen. Lad lemonies kagen køle helt af og pynt den med smeltet hvid chokolade eller drys med flormelis