
Loukoumádes – græske æbleskiver er sandsynligvis den mest grundlæggende dessert i græske køkken. Loukoumádes – græske æbleskiver er lavet ved hjælp af kun mel, vand, salt og gær blandes sammen for at til en dej, som derefter dybt stegt i olie og serveres toppet med en generøs mængde af honning drysses med kanel og sesamfrø eller fint hakket valnødder.
Opskriften er til 4 personer
25 gram frisk gær
1 kop koldt vand
1 1 /4 kop hvedemel
1/2 tsk. salt
1/2 liter rapsolie til stegning
Honning, kanel og sesamfrø eller finthakket valnødder.

Opløs gæren og salt i vandet i en skål. Kom melet i og rør rundt med en ske til det ligner en tyk vælling. Lad dejen til Loukoumádes – græske æbleskiver stå et lunt sted i ca. 1 1/2 time til dejen er hævet til tredobbelt størrelse og der er kommet blærer/bobler på overfladen.
Varm olien i en gryde. Tag en skefuld dej til Loukoumádes – græske æbleskiver ad gangen og kom det i den varme olie. Loukoumádes – græske æbleskiver hæver i den varme olie til kugler eller en sjov form, det kræver øvelse at lave kugler. Rør forsigtigt så de ikke hænger sammen og kom dem til de er gyldne.
Kom Loukoumádes – græske æbleskiver i en skål med køkkenrulle i, så de kan dryppe af.
Server dem overhældt med honning, drys med kanel og sesamfrø eller finthakket valnødder.