
Loukoumádes – græske æbleskiver er sandsynligvis den mest grundlæggende dessert i græske køkken. Loukoumádes – græske æbleskiver er lavet ved hjælp af kun mel, vand, salt og gær blandes sammen for at til en dej, som derefter dybt stegt i olie og serveres toppet med en generøs mængde af honning drysses med kanel og sesamfrø eller fint hakket valnødder.
Opskriften er til 4 personer
25 gram frisk gær
1 kop koldt vand
1 1 /4 kop hvedemel
1/2 tsk. salt
1/2 liter rapsolie til stegning
Honning, kanel og sesamfrø eller finthakket valnødder.

Opløs gæren og salt i vandet i en skÃ¥l. Kom melet i og rør rundt med en ske til det ligner en tyk vælling. Lad dejen til Loukoumádes – græske æbleskiver stÃ¥ et lunt sted i ca. 1 1/2 time til dejen er hævet til tredobbelt størrelse og der er kommet blærer/bobler pÃ¥ overfladen.
Varm olien i en gryde. Tag en skefuld dej til Loukoumádes – græske æbleskiver ad gangen og kom det i den varme olie. Loukoumádes – græske æbleskiver hæver i den varme olie til kugler eller en sjov form, det kræver øvelse at lave kugler. Rør forsigtigt sÃ¥ de ikke hænger sammen og kom dem til de er gyldne.
Kom Loukoumádes – græske æbleskiver i en skÃ¥l med køkkenrulle i, sÃ¥ de kan dryppe af.
Server dem overhældt med honning, drys med kanel og sesamfrø eller finthakket valnødder.