Loukoumádes – græske æbleskiver

Loukoumádes
Loukoumádes

Loukoumádes – græske æbleskiver er sandsynligvis den mest grundlæggende dessert i græske køkken. Loukoumádes – græske æbleskiver er lavet ved hjælp af kun mel, vand, salt og gær blandes sammen for at til en dej, som derefter dybt stegt i olie og serveres toppet med en generøs mængde af honning drysses med kanel og sesamfrø eller fint hakket valnødder.

Opskriften er til 4 personer

25 gram frisk gær

1 kop koldt vand

1 1 /4 kop hvedemel

1/2 tsk. salt

1/2 liter rapsolie til stegning

Honning, kanel og sesamfrø eller finthakket valnødder.

dej til loukoumádes
dej til loukoumádes

Opløs gæren og salt i vandet i en skÃ¥l. Kom melet i og rør rundt med en ske til det ligner en tyk vælling. Lad dejen til Loukoumádes – græske æbleskiver stÃ¥ et lunt sted i ca. 1 1/2 time til dejen er hævet til tredobbelt størrelse og der er kommet blærer/bobler pÃ¥ overfladen.

20130316_154301Varm olien i en gryde. Tag en skefuld dej til Loukoumádes – græske æbleskiver ad gangen og kom det i den varme olie. Loukoumádes – græske æbleskiver hæver i den varme olie til kugler eller en sjov form, det kræver øvelse at lave kugler. Rør forsigtigt sÃ¥ de ikke hænger sammen og kom dem til de er gyldne.

Kom Loukoumádes – græske æbleskiver i en skÃ¥l med køkkenrulle i, sÃ¥ de kan dryppe af.

Server dem overhældt med honning, drys med kanel og sesamfrø eller finthakket valnødder.

 

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Rabarberkage med marcipan og marengstoppe

Rabarberkagen er en skøn kageoplevelse, der bÃ¥de byder pÃ¥ en blød marcipanbund og sprød marengs, og hvor smagen trækkes i sÃ¥vel sød som syrlig retning. Rabarberkompot 600…

Walesstang med jordbær og vaniljecreme

Start med at lave vaniljecremen Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku