macarons med vanilje

macarons kræver stor tålmodighed og opmærksomhed. Du skal måske bage macarons mange gange, før du er helt tilfreds med resultatet. Selvom dine macarons ikke ligner billedet, kan de sagtens bruges. Det er fantastisk at kunne bage sine egne macarons, og de vil vække jubel med deres lækre ydre, fine farver og kontrasten mellem det bløde og det sprøde. Opskriften er fra José Maréchal, der har skrevet bogen macarons.

Det rigtige udstyr til macarons: køkkenvægt, sigte, sukkertermometer, køkkenmaskine elle håndmixer, dejskraber, sprøjtepose med tylle

Tilberedning: 50 minutter + 1 time til tørring

OBS: Vaniljecremen laves dagen før.

Bagetid: 13 minutter, opskriften giver 50 macarons (færdige kager) på 3 cm i diameter.

Dagen før laves vaniljecremen. Varm mælken ved svag varme med kornene fra en halv stang vanilje (gem den anden til kagerne). I en skål piskes æggeblommer og sukker, tilsæt derefter med og maizena og pisk igen. Kom den varme mælk i blandingen og sæt det hele på svag varme i en lille gryde, bliv ved med at røre, til massen bliver tykkere, ca. 3-4 minutter. Tag gryden af varmen og bland smørret i. Hæld cremen i en beholder, der lukkes tæt. Sæt den i køleskabet til næste dag.

Mousselinecreme med vanilje

5 dl. mælk

6 æggeblommer

125 gram sukker

80 gram smør, skåret i små stykker

20 gram mel

20 gram maizena

½ stang vanilje

Macarons

200 gram mandelmel

200 gram flormelis

2×80 gram æggehvider

200 gram sukker

0,8 dl vand

evt, hvid farve

½ stang vanilje

Bland og sigt omhyggeligt mandelmel og flormelis. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang og bland dem i. Sæt det til side.

Bring vand og sukker i kog i en gryde uden at røre. Brug sukkertermometeret og pas på at temperaturen ikke overstiger 110 grader

Pisk langsomt 80 gram æggehvider stive, når sukkerlagen er 110 grader, tages den af varmen og hældes  i en tynd stråle ned i de piskede hvider, mens piskeren kører ved høj hastighed. Bliv ved med at piske til massen er helt kold,

Bland mandel/flormelisblandingen og de 80 gram æggehvide, der ikke er blevet pisket, et en ensartet masse. Tilsæt evt, hvid farve.

Bland med en dejskraber en tredjedel af marengsen med mandelmassen, så massen bliver lettere. Tilsæt derefter resten af marengsen og bland det forsigtigt det hele til en ensartet dej.

Sæt en tylle på 8mm på sprøjteposen. klæb bagepapiret fast på bagepladen med en klat dej i hvert hjørne. Dejen sættes i klatter med god afstand på pladen. Bank let på pladen underside og lad macarons tørre i 1 time ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen til 145 grader

Bag macarons i 13 minutter. Tag macarons ud af ovnen og træk forsigtigt bagepapiret over på en let fugtig bordplade. Macarons kan derefter nemmere tages af papiret.

Læg macarons sammen med cremen, når de er kølet af. Brug en sprøjtepose med tylle, når du lægger cremen på,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *