Marcipan cupcake er en super lækker konfekt cupcake, den er nem at lave. Og smager dejligt – en ren hygge og juleagtig cupcake. Opskriften og billedet er fra Mai Knauer – Sweet Something. Jeg nåede desværre ikke at tage et billed før mine marcipan cupcakes blev spist.
Opskriften giver 12 stk.
Marcipan cupcake:
125 gram blødt smør
175 gram sukker
2 store æg
175 gram marcipan
50 gram usaltede pistacienødder
275 gram hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 dl. skummetmælk
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Kom æggene i et ad gangen. Riv eller pluk marcipanen i små stykker og hak pistacienødderne. Gem evt. lidt pistacienødder til pynt.
Bland hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen sammen med marcipan, pistacienødder og mælk.
Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Derefter afkøles de på en rist.
Glasur:
200 gram flormelis
lidt kogende vanf
Rør flormelis med lidt kogende vand til en tyk glasur. Kom glasuren på kagerne, når de er blevet kolde og pynt dem evt. med hakket pistacienødder.