Rødvinsmarinade – god til svinekød, oksekød og vildt
10 stk. hele peberkorn
8 stk. knuste enebær
1 stk. løg
1 fed hvidkøg
1 stk. gulerod
1 stk. selleristængel
1 stk. persillekvist
1 stk. timiankvist
1 stk. laurbærblad
2 dl. rødvinseddike
7 dl. rødvin
Skær grønsagerne i tern og svits dem i 5 minutter ved lav varme. Tilsæt de øverige ingredienser og kog det ind i ca. 15 minutter. Kødet, der skal marineres, lægges i en skål, der ikke angribes af syren i marinaden. Det bedste resultat opnåes ved at stille det hele i køleskabet i 2-3 døgn. Marinaden kan også bruges til at fremstille saucen.
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. dijonsennep
½ dl. salatolie
1 spsk. hakket mynte
½ hakket rødløg
2 spsk. hakket hvidløg
salt og friskkværnet peber
Bland alle ingredienserne sammen i en blender. Kom kødet i marinaden og lad det trække i 2 timer. Fjern det meste af marinaden fra kødet inden det grilles og pensl under grillningen.