Marinade med krydderurter

Rødvinsmarinade – god til svinekød, oksekød og vildt

4 spsk. olivenolie

10 stk. hele peberkorn

8 stk. knuste enebær

1 stk. løg

1 fed hvidkøg

1 stk. gulerod

1 stk. selleristængel

1 stk. persillekvist

1 stk. timiankvist

1 stk. laurbærblad

2 dl. rødvinseddike

7 dl. rødvin

Skær grønsagerne i tern og svits dem i 5 minutter ved lav varme. Tilsæt de øverige ingredienser og kog det ind i ca. 15 minutter. Kødet, der skal marineres, lægges i en skål, der ikke angribes af syren i marinaden. Det bedste resultat opnåes ved at stille det hele i køleskabet i 2-3 døgn. Marinaden kan også bruges til at fremstille saucen.

 

Marinade til oksekød

2 spsk. hvidvinseddike

2 spsk. dijonsennep

½ dl. salatolie

1 spsk. hakket mynte

½ hakket rødløg

2 spsk. hakket hvidløg

salt og friskkværnet peber

Bland alle ingredienserne sammen i en blender. Kom kødet i marinaden og lad det trække i 2 timer. Fjern det meste af marinaden fra kødet inden det grilles og pensl under grillningen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *