Nemt rugbrød

Nemt Rugbrød fra DDV, det smager rigtig godt og er nemt at lave.

½ liter skummetmælk

 ½ liter kærnemælk

50 g. gær

1 liter grahamsmel

1/4 liter hørfrø

1/4 liter sesamfrø

2 tsk. salt

Bland skummetmælk og kærnemælk sammen. Rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen jævn. Hæld herefter dejen i 3 stk. 1 liters forme og bag dem i en varm ovn ved 170 grader i 2 timer.

NB Skær rugbrødet i skiver og kom det i fryseren. Tag kun den daglige mængde brød ud af fryseren. Brødet indeholder ikke konserveringsmidler, så holdbarheden er begrænset.

Related Posts

Pizzadej med pizza bageenzyme

325 gram pizzamel – tipo 00 50 gram durummel 12 gram pizza bageenzyme 2 tsk. fint salt 75 gram hvidvin eller yoghurt 2 spsk olivenolie ca. 2…

̠ltefri boller Рen dej til flere dage

5 dl vand – ca 20 grader 5 gram gær 2 tsk. sukker eller honning 575 gram hvedemel med højt proteinindhold 75 gram grove havregryn eller fuldkornsmel…

Boller med hampefrø og hampemel

Boller med hampefrø og hampemel

Disse boller med hampefrø og hampemel er lette at bage, supersunde, fyldt med gode fibre og næring, og de er mega lækre 6 dl lunken vand 25…

Ostebrød

Dej: 1 dl mælk 60 g smør 20 g gær 1 æg 1 tsk salt 5-6 dl mel (300-360 g) Derudover: 70 g groftrevet cheddar 2 spsk…

Fiberboller

Fiberboller er mega sunde og smager super godt. Der er masser af fiber i bollerne, der hjælper din krop af med brugte kolesterol. Opskriften op fiberboller er…

Chiaknækbrød – Low Carb

Chiaknækbrød er utrolige lækre, og kan nemt blive vanedannende. Opskriften er enkel og meget nem. Chiaknækbrød  kan fryses, hvis de bliver bløde, kan de tørres ved lav…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku