Den vildtvoksende blåbær vokser på hede og i skov. Blåbærplanten vokser overalt i Europa, Nordasien, Nordamerika og Canada. Blåbær er en surbundsplante. Men desværre kommer der først mange bær efter 3-4 år. Blåbærrene er modne fra midt juli til midt september. Blåbær indeholder c-vitaminer, karotin og jern, og er fyldt med antioxidanter.
Min datter bagte denne vidunderlige cheesecake, det er en original New York opskrift, det er den bedste cheesecake, jeg har smagt. new york blueberris cheesecake skal helst serveres køleskabskold i lagkagestykker. Skal du have gæster så bag den dagen før, så den bliver rigtig dejlig kold.

Bund til new york blueberris cheesecake
300 gram digestive kiks
150 gram smør
Varm ovnen op til 175 grader. Knus kiksene fint i en plastpose med en kagerulle og bland den med smeltet smør.

tryk blandingen ud i en springform med bagepapir i bunden, ca 24 cm i diameter. Forbag bunden i ovnens midterrille i ca. 10 minutter og lad den køle af.

Fyld til new york blueberries cheesecake
600 gram philadelphiaost
2½ dl. cremefraiche 9%
1 dl. sukker
1 dl. majsstivelse
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
1 dl. piskefløde
200 gram hvid chokolade
75 gram frosne eller friske blåbær
Pisk flødeost og cremefraiche cremet i en skål. Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker. Rør et æg i ad gangen og tilsidst piskefløden. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det i en skål over et vandbad eller en chokoladesmelter. Bland chokoladen i fyldet.

Hæld blandingen over kiksebunden og drys med blåbær. Bag new york blueberris cheesecake på ovnens midterrille i ca. 40 minutter. Læg alufolie over new york blueberris cheesecake når den begynder at blive gylden, så den ikke bliver for mørk. Sluk for ovnen og lad new york blueberris cheesecake stå på eftervarmen i ca. 30 minutter.
Når den er kold sættes new york blueberris cheesecake i køleskabet, server new york blueberris cheesecake når den er køleskabskold. Hvis new york blueberris cheesecake er svær at løsne fra formen, kan en lille kniv langs kanten hjælpe.

Hej! Den ser lækker ud:)
Er din opskrift fra Mad og venner?
Det er nemlig den jeg leder efter..
Venligst
Nej – det er en amerikansk opskrift, men den er super lækker og nemt at lave
Hilsen Jeanette
hej.
din kage ser bare ritig lækker ud. Men jeg er lidt i tvivl om hvor længe den skal bages. kan det passe at, den skal bages 40 min på 175 grader, derefter slukkes der for oven, man kan dække den med folie, og lade den stå i ovnen i 30 min endnu?
hilsen isabel
Du bager kagen ved 175 grader i 40 minutter, når den er ved at blive gylden kommer du alufolie over, så den ikke bliver for mørk.
Når de 40 minutter er gået slukker du ovnen og lader kagen stå i ovnen på eftervarmen i ca. 30 minutter.
God arbejdslyst
hej.
er i gang med at bage denne lækre cheesecake, men er lidt i tvivl om noget. skal æggene og fløden piskes i blandingen, eller er det vigtigt at de bare bliver rørt i?
håber du kan hjælpe
Når jeg laver new york cheesecake pisker jeg æg og fløde
God arbejdslyst
Det er en fantastisk kage denne her 🙂 Men nu har jeg bagt den to gang og hver gang synes jeg ikke at bagetiden holder: nÃ¥r der er gÃ¥et 40 minutter er min kage stadig helt flydende, og det gÃ¥r slet ikke at slukke for varmen og lade kagen stÃ¥ 30 minutter pÃ¥ eftervarme – den er stadig flydende. Begge gange har jeg været oppe pÃ¥ at bruge ca 70 minutter og sÃ¥ 30 minutter pÃ¥ eftervarme – hvorfor mon den store tidsforskel ? Jeg pisker ikke fløden til skum inden den kommer i – er det derfor ?
Jeg bager min ved varmluft og oplever engang imellem at den skal have længere tid, men ikke så lang tid. Du skal ikke piske fløden til skum inden du kommer den i. Prøv at sætte temperaturen op til 200 grader. Hilsen Jeanette