new york blueberris cheesecake

Den vildtvoksende blåbær vokser på hede og i skov. Blåbærplanten vokser overalt i Europa, Nordasien, Nordamerika og Canada. Blåbær er en surbundsplante. Men desværre kommer der først mange bær efter 3-4 år. Blåbærrene er modne fra midt juli til midt september. Blåbær indeholder c-vitaminer, karotin og jern, og er fyldt med antioxidanter.

Min datter bagte denne vidunderlige cheesecake, det er en original New York opskrift, det er den bedste cheesecake, jeg har smagt.  new york blueberris cheesecake skal helst serveres køleskabskold i lagkagestykker. Skal du have gæster så bag den dagen før, så den bliver rigtig dejlig kold.

new york blueberries cheesecakes
new york blueberris cheesecake

Bund til new york blueberris cheesecake

300 gram digestive kiks

150 gram smør

Varm ovnen op til 175 grader. Knus kiksene fint i en plastpose med en kagerulle og bland den med smeltet smør.

new york blueberries cheesecakes bund
new york blueberris cheesecake bund

tryk blandingen ud i en springform med bagepapir i bunden, ca 24 cm i diameter. Forbag bunden i ovnens midterrille i ca. 10 minutter og lad den køle af.

new york blueberries cheesecakes fyld
new york blueberris cheesecake fyld

Fyld til new york blueberries cheesecake

600 gram philadelphiaost

2½ dl. cremefraiche 9%

1 dl. sukker

1 dl. majsstivelse

2 tsk. vaniljesukker

3 æg

1 dl. piskefløde

200 gram hvid chokolade

75 gram frosne eller friske blåbær

Pisk flødeost og cremefraiche cremet i en skål. Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker. Rør et æg i ad gangen og tilsidst piskefløden. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det i en skål over et vandbad eller en chokoladesmelter. Bland chokoladen i fyldet.

new york blueberries cheesecakes - klar til ovnen
new york blueberris cheesecake - klar til ovnen

Hæld blandingen over kiksebunden og drys med blåbær. Bag new york blueberris cheesecake på ovnens midterrille i ca. 40 minutter.  Læg alufolie over new york blueberris cheesecake når den begynder at blive gylden, så den ikke bliver for mørk. Sluk for ovnen og lad new york blueberris cheesecake stå på eftervarmen i ca. 30 minutter.

Når den er kold sættes new york blueberris cheesecake i køleskabet, server new york blueberris cheesecake når den er køleskabskold. Hvis new york blueberris cheesecake er svær at løsne fra formen, kan en lille kniv langs kanten hjælpe.

new york blueberries cheesecake - klar til servering
new york blueberris cheesecake - klar til servering

 

Related Posts

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Annettes kage

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm Ingredienser: 200 g mælk 50 g smør 4 æg (ca. 200 g) 300 g rørsukker 250 g hvedemel 2 tsk…

Bedstefars skæg

Opskriften er fra Eat My Heart Out Rabarberkompot300 g rabarber150 g sukker1 dl vand Kagebund125 g blødt smør125 g sukker4 æggeblommer250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl mælk…

Kærnemælkshorn med marcipan og rabarber

Tid: 40 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 16-18 minutter. Antal: 8 stk. Gærdej med kærnemælk: 260 g hvedemel 25 g sukker 1/4 tsk. salt 150…

Citronkage med chiafrø og syrlig glasur

Denne lækre citronkage, smager af sol og sommer og er fundet pÃ¥ isabellas. En skøn og svampet citronkage, der, med sin syrlige glasur og de fine stedmoderblomster…

Æbletærte – Milopita

Tænd ovnen og varm den op til 200 grader 1 kop sukker 4 æg 1 kop olivenolie 1 1/2 kop mel   1 tsk. vaniljesukker 2 spsk….

This Post Has 8 Comments

  1. Hej! Den ser lækker ud:)

    Er din opskrift fra Mad og venner?

    Det er nemlig den jeg leder efter..

    Venligst

  2. hej.

    din kage ser bare ritig lækker ud. Men jeg er lidt i tvivl om hvor længe den skal bages. kan det passe at, den skal bages 40 min på 175 grader, derefter slukkes der for oven, man kan dække den med folie, og lade den stå i ovnen i 30 min endnu?

    hilsen isabel

    1. Du bager kagen ved 175 grader i 40 minutter, når den er ved at blive gylden kommer du alufolie over, så den ikke bliver for mørk.
      Når de 40 minutter er gået slukker du ovnen og lader kagen stå i ovnen på eftervarmen i ca. 30 minutter.
      God arbejdslyst

  3. hej.

    er i gang med at bage denne lækre cheesecake, men er lidt i tvivl om noget. skal æggene og fløden piskes i blandingen, eller er det vigtigt at de bare bliver rørt i?

    håber du kan hjælpe

  4. Det er en fantastisk kage denne her 🙂 Men nu har jeg bagt den to gang og hver gang synes jeg ikke at bagetiden holder: nÃ¥r der er gÃ¥et 40 minutter er min kage stadig helt flydende, og det gÃ¥r slet ikke at slukke for varmen og lade kagen stÃ¥ 30 minutter pÃ¥ eftervarme – den er stadig flydende. Begge gange har jeg været oppe pÃ¥ at bruge ca 70 minutter og sÃ¥ 30 minutter pÃ¥ eftervarme – hvorfor mon den store tidsforskel ? Jeg pisker ikke fløden til skum inden den kommer i – er det derfor ?

    1. Jeg bager min ved varmluft og oplever engang imellem at den skal have længere tid, men ikke så lang tid. Du skal ikke piske fløden til skum inden du kommer den i. Prøv at sætte temperaturen op til 200 grader. Hilsen Jeanette

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku