Ovnbagt frittata har en energiindhold på 500 kcal pr. person. Frittata steges ofte på en pande, men laves den i en ovn, bruges der mindre fedtstof. Opskriften på ovnbagt frittata er til 2 personer.
2 porre
1/2 rød peberfrugt
olivenolie
3 æg
100 gram fromage frais
1/2 dl. mælk
1 tsk. tørret timian
1/2 tsk. salt
1 tsk. maizenamel
100 gram kyllingetern
50 gram revet ost
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Rens peberfrugten og skær den halve peberfrugt i fine tern. Smør en høj form med olie.
Pisk æg, fromage frais, mælk, timian, salt og maizenamel sammen. Hæld halvdelen af æggemassen i formen og fordel porrer, peberfrugt og kyllingen. Kom resten af æggemassen over fyldet og kom reven ost på toppen.
Bag frittataen ved 200 grader i 35 – 40 minutter.
Serveres evt. med en tomatsalat og en skive rugbrød