opskriften giver 12 stk.
50 gram smør
½ liter mælk
50 gram gør
4 tsk. sukker
1½ tsk. groft salt
800 gram hvedemel
12 pølser
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser, men ikke alt melet. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i 12 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.
Sno nu dejen om pølserne. Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 15 min. Pensl pølsehornene med vand og bag dem midt i ovnen – til de er gyldne.
Ca. 20 min. ved 200 grader
I stedet for wienerpølser kan du bruge kyllingepølser.