Påske cupcakes

Der er snart påske, så hvorfor ikke bage nogle påske cupcakes med marcipan og pyntet med guf, ristede kokosflager   og små chokolade æg. I år er mine påske cupcakes mega gule, de vores høns er kommet ud og spiser masser af skvalderkål.

Der bliver 12 stk. påske cupcakes af denne opskrift.

125 gram blødt smør

150 gram sukker

75 gram marcipan

3 store æg

175 gram hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 dl. mælk

evt. gul frugtfarve

Rør smør, sukker og revet marcipan godt sammen. (Jeg bruger mit rivjern til marcipanen) og pisk æggene i. Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen og rør det godt sammen.

Hvis du synes at dejen ikke er påske gul, så kom lidt gul frugtfarve i dejen og rør godt rundt.

Kom dejen i formene og bag påske cupcakes ved 175 grader i 20-25 minutter. Tjek med en pind eller gaffel om dine påske cupcakes er bagt færdig. Afkøl påske cupcakes på en bagerist.

Guf med kokosflager.

Guf kan laves i forskellige variationer, du kan komme frugtfarve i eller kakaopulver. Du kan også tilsætte vanilje eller appelsinskal. Kokosflager kan laves selv eller købes i helsebutikker. Kokosflager laver du selv ved at rive kokos med en skrællekniv og lægge det til tørre på en plade ned bagepapir i ca. en dag, så er de klar til brug.

Hvis du vil have dem “gyldne” kan du riste dem i ovnen, hold godt øje med kokosflagerne.

Denne opskrift er til 12 stk. cupcakes

1 pasteuriseret æggehvide

80 gram sukker

1/3 dl. vand

Du kan eventuelt kommer 1 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron.

Pisk æggehviden stiv og luftig. Bland sukker og vand i en gryde og kog det i 3-5 minutter, til sukkeret er opløst.

Hæld den varme sukkerlage i den piskede hvide i et jævnt tempo, mens du pisker. Pisk i ca. 5-10 minutter, til massen får en tyk konsistens.

Bland den hvide guf med lidt reven citronskal og smør den på oversiden og lidt nedad kanten på dine påske cupcakes. Hæld kokosflagerne ud på et tallerken, og rul dine påske cupcakes i dem. Kom ekstra kokosflager på med fingerne til sidst.

Pynt med små chokolade æg og de er klar til at spise.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *