
Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum. Desserten Pavlova menes at have været skabt til ære for danseren enten under eller efter en af ​​hendes ture til Australien og New Zealand i 1920’erne. En Pavlova bliver tit lavet med jordbær, passionfruit, kiwier og fløde. I denne opskrift på Pavlova har jeg brugt chokolade, pistacie og citronflødeskum, for at give desserten noget syre.
Opskriften på Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum giver 8 små eller 1 stor.
Bund:
3 æggehvider
200 gram sukker
bageplade med pagepapir
Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen, mens der piskes, og pist til marengsen er sej. Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir i 8 lige store toppe, og gør dem flade med bagsiden en ske.
Bag marengsen ved 125 grader i ca. 45 minutter, så de er sprøde. Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum kan også laves som en stor rund eller firkantet marengs, den skal bages i 46 – 60 minutter.
Citronflødeskum:
1/2 liter piskefløde
fintrevet skal af en usprøjtet citron
lidt flormelis
Pisk fløden til flødeskum og vend den fintrevet citronskal i flødeskummet. Smag evt. med lidt flormelis.
Pynt:
50 gram groft hakket usaltet pistaciekerner
50 gram hakket chokolade – du kan bruge mørk eller hvid chokolade.
Kom citronflødeskummet på de afkølede marengs, og pynt med groft hakket usaltet pistaciekerner og chokolade.