Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum

Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum
Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum

Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum. Desserten Pavlova  menes at have været skabt til ære for danseren enten under eller efter en af ​​hendes ture til Australien og New Zealand i 1920’erne. En Pavlova bliver tit lavet med jordbær, passionfruit, kiwier og fløde. I denne opskrift på Pavlova har jeg brugt chokolade, pistacie og citronflødeskum, for at give desserten noget syre.

Opskriften på Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum giver 8 små eller 1 stor.

Bund:

3 æggehvider

200 gram sukker

bageplade med pagepapir

Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen, mens der piskes, og pist til marengsen er sej. Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir i 8 lige store toppe, og gør dem flade med bagsiden en ske.

Bag marengsen ved 125 grader i ca. 45 minutter, så de er sprøde. Pavlova med chokolade, pistacie og citronflødeskum kan også laves som en stor rund eller firkantet marengs, den skal bages i 46 – 60 minutter.

Citronflødeskum:

1/2 liter piskefløde

fintrevet skal af en usprøjtet citron

lidt flormelis

Pisk fløden til flødeskum og vend den fintrevet citronskal i flødeskummet. Smag evt. med lidt flormelis.

Pynt:

50 gram groft hakket usaltet pistaciekerner

50 gram hakket chokolade – du kan bruge mørk eller hvid chokolade.

Kom citronflødeskummet på de afkølede marengs, og pynt med groft hakket usaltet pistaciekerner og chokolade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *