Pebernødder stammer fra Tyskland, hvor man siden 1500-tallet har bagt Pfeffernüssen op til jul.
I vores familie bruger vi oldemors opskrift på pebernødder, og de smager fantastisk.
1 kilo mel
3 små æg
300 gram blød smør eller margarine
300 gram sukker eller lys farin
2 1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødt nelliker
1 tsk. kardemomme
1/4 tsk. peber
1 tsk. potaske
Æg og sukker røres godt sammen. Kom blødt smør, stødt ingefær, stødt nelliker, kardemomme, peber og potaske i og rør godt rundt. Kom noget af melet i og ælt det godt sammen – dejen skal være en fast dej, der ikke hænger i bordet.
Stil dejen i køleskabet et par timer.
Tril en finger tynd pølse og skær den i trekanter – se billedet
Pebernødderne bages ved 175 grader til de er lysebrune.