pebernødder

PebernødderPebernødder stammer fra Tyskland, hvor man siden 1500-tallet har bagt Pfeffernüssen op til jul.

I vores familie bruger vi oldemors opskrift på pebernødder, og de smager fantastisk.

1 kilo mel

3 små æg

300 gram blød smør eller margarine

300 gram sukker eller lys farin

2 1/2 tsk. stødt ingefær

1/2 tsk. stødt nelliker

1 tsk. kardemomme

1/4 tsk. peber

1 tsk. potaske

Æg og sukker røres godt sammen. Kom blødt smør, stødt ingefær, stødt nelliker, kardemomme, peber og potaske i og rør godt rundt. Kom noget af melet i og ælt det godt sammen – dejen skal være en fast dej, der ikke hænger i bordet.

Stil dejen i køleskabet et par timer.

Tril en finger tynd pølse og skær den i trekanter – se billedet

Pebernødderne bages ved 175 grader til de er lysebrune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *