Pesto

persille

persille

Pesto er en sauce med oprindelse i Genova i det nordlige Italien, og traditionelt består af knust hvidløg, basilikum, og  pinjekerner blended med olivenolie.

Denne opskrift på pesto er med persille, spinat og rapsolie.

Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset.

1 bundt urter f.eks. persille, basilikum eller koriander

1 dl. pinjekerner , let ristet på en tør panden

250 gram frisk spinat

1 fed hvidløg

2 dl. raspolie

reven skal og saft af 1 usprøjtet citron

salt og peber

Blend først urterne sammen med pinjekernerne. Tilsæt spinat og hvidløg. Blend det for fuld fart, mens der hældes rapsolie i, indtil den ønskede konsistens er opnået. Smag til med salt og peber. Og reven citronskal og saft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *