Porretærte med skinke

porretærte

porretærte

Vi skulle have gæster til min datters 18 års fødselsdag og jeg havde fundet en opskrift på porretærte med skinke, som jeg synes lød lækker.  Porre er en rimelig kedelige grønsag og min mand havde plantet den del af dem i vores køkkenhave og jeg har altid tænk på hvad jeg kunne bruge dem til.

Men porre kan bruges i supper, grønsagschili, bagte porre, omelet og porretærte med skinke.  Denne opskrift fandt jeg i skuffen med opskrifter fra gamle dameblade, da vi skulle have gæster til buffet.

Porrer nok den mest almindelige grønsag og den er nem at dyrke selv i haven.

Jeg brugte en færdig tærtedej, som jeg købte i et supermarked til min porretærte.  Men jeg har fundet en opskrift på fedtfattig tærtedej, hvis du selv vil lave dejen.

Tærteform 28 cm i diameter.

Du skal bruge:

100 gram grahamsmel (eller hvad du har i køkkenet; havregryn, speltmel eller durummel)

100 gram hvedemel

50 gram olie eller smør

50 gram fromage frais

½ – 1 dl vand (mængden afhænger af hvilken mel du bruger)

½ – 1 tsk. salt

Hvis du har en røremaskine putter du det hele i skålen og rører den godt igennem.

Hvis du ikke har en røremaskine smuldre du smørret i melet og alt æltes godt sammen.

Dejen skal hvile i en halv time, inden den rulles ud.

Forbages i ca. 20 min ved 200 grader

 

Fyld til porretærte med skinke

600 gram renset porre

100 gram kogt skinke i strimler

2 dl. A38

4 æg

100 gram reven ost

Salt og peber
Kog ½ liter vand med lidt salt i en gryde med låg.

Skær de rensede porrer i skiver, og kog dem i ca. 4 minutter.

Pisk æg, a38 og lidt salt sammen, og bland porrer og skinkestrimler i.

Bag tærten, til den er lysebrun ca. 20 minutter ved 200 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *