Rabarber blondie

En blondie må gerne være lidt saftig i konsistensen. Jeg har lavet min blondie med rabarber, da de giver en frisk syrlig smag i kagen. Desværre fik jeg ikke taget et billed af min rabarber blondie, før den forsvandt i maven på mine kollegaer. Rabarber blondie smager fantastisk sammen med creme fraiche og rabarberkompot.

Til rabarber blondie skal du bruge:

225 gram smør

2 1/2 dl. rørsukker

1/2 tsk. vaniljesukker

skal af usprøjtet  en citron eller lime

3 æg

3 1/2 dl. hvedemel, måske skal der lidt mere hvedemel i dejen

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

150 gram rensede rabarber i små stykker.

Sådan gør du:

Varm ovnen til 175 grader

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og cremet.

Bland æg, hvedemel, bagepulver og salt og rør det i dejen. Vend forsigtigt rabarber stykkerne i dejen. Læg bagepapir i  bunden af en lille bradepande og fyld dejen i.

Bag rabarber blondie midt i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af og skær den i firkanter.

Rabarber kompot

125 gram rensede rabarber, skåret i små stykker

2 spsk. vand

50 – 75 gram sukker

Kog rabarberne op med vand og sukker og lad dem smire i 10 minutter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *