Rabarber blondie

En blondie må gerne være lidt saftig i konsistensen. Jeg har lavet min blondie med rabarber, da de giver en frisk syrlig smag i kagen. Desværre fik jeg ikke taget et billed af min rabarber blondie, før den forsvandt i maven på mine kollegaer. Rabarber blondie smager fantastisk sammen med creme fraiche og rabarberkompot.

Til rabarber blondie skal du bruge:

225 gram smør

2 1/2 dl. rørsukker

1/2 tsk. vaniljesukker

skal af usprøjtet  en citron eller lime

3 æg

3 1/2 dl. hvedemel, måske skal der lidt mere hvedemel i dejen

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

150 gram rensede rabarber i små stykker.

Sådan gør du:

Varm ovnen til 175 grader

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og cremet.

Bland æg, hvedemel, bagepulver og salt og rør det i dejen. Vend forsigtigt rabarber stykkerne i dejen. Læg bagepapir i  bunden af en lille bradepande og fyld dejen i.

Bag rabarber blondie midt i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af og skær den i firkanter.

Rabarber kompot

125 gram rensede rabarber, skåret i små stykker

2 spsk. vand

50 – 75 gram sukker

Kog rabarberne op med vand og sukker og lad dem smire i 10 minutter.

 

Related Posts

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Annettes kage

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm Ingredienser: 200 g mælk 50 g smør 4 æg (ca. 200 g) 300 g rørsukker 250 g hvedemel 2 tsk…

Bedstefars skæg

Opskriften er fra Eat My Heart Out Rabarberkompot300 g rabarber150 g sukker1 dl vand Kagebund125 g blødt smør125 g sukker4 æggeblommer250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl mælk…

Kærnemælkshorn med marcipan og rabarber

Tid: 40 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 16-18 minutter. Antal: 8 stk. Gærdej med kærnemælk: 260 g hvedemel 25 g sukker 1/4 tsk. salt 150…

Citronkage med chiafrø og syrlig glasur

Denne lækre citronkage, smager af sol og sommer og er fundet pÃ¥ isabellas. En skøn og svampet citronkage, der, med sin syrlige glasur og de fine stedmoderblomster…

Æbletærte – Milopita

Tænd ovnen og varm den op til 200 grader 1 kop sukker 4 æg 1 kop olivenolie 1 1/2 kop mel   1 tsk. vaniljesukker 2 spsk….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku