En blondie må gerne være lidt saftig i konsistensen. Jeg har lavet min blondie med rabarber, da de giver en frisk syrlig smag i kagen. Desværre fik jeg ikke taget et billed af min rabarber blondie, før den forsvandt i maven på mine kollegaer. Rabarber blondie smager fantastisk sammen med creme fraiche og rabarberkompot.
Til rabarber blondie skal du bruge:
225 gram smør
2 1/2 dl. rørsukker
1/2 tsk. vaniljesukker
skal af usprøjtet en citron eller lime
3 æg
3 1/2 dl. hvedemel, måske skal der lidt mere hvedemel i dejen
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
150 gram rensede rabarber i små stykker.
Sådan gør du:
Varm ovnen til 175 grader
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og cremet.
Bland æg, hvedemel, bagepulver og salt og rør det i dejen. Vend forsigtigt rabarber stykkerne i dejen. Læg bagepapir i bunden af en lille bradepande og fyld dejen i.
Bag rabarber blondie midt i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af og skær den i firkanter.
Rabarber kompot
125 gram rensede rabarber, skåret i små stykker
2 spsk. vand
50 – 75 gram sukker
Kog rabarberne op med vand og sukker og lad dem smire i 10 minutter.