En cheesecake skal serveres helt kold, du får et lækkert resultat, hvis du bruger en god marmelade, måske en hjemmelavet rabarber-jordbær marmelade med frisk ingefær.
Kiksebund
260 gram Bastognekiks (1 pakke)
75 gram smør
Knus bastognekiksene fint, evt. i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme og bland det godt med de knuste kiks. Fordel kiksemassen i en springform (ca. 22 cm i diameter). Brug håndfladen til at pressen den sammen til en fast kagebund. Sæt springformen i køleskabet, mens du lavet flødeostecremen.
Flødeostecremen
400 gram flødeost naturel
2½ dl. sukker
1 tsk. flydende vanilje eller korn fra 1 vaniljestang
saft af 2 citroner og 1 lime
3 blade husblas
½ liter piskefløde
2½ dl. rabarber-jordbær marmelade
Rør flødeosten blød med sukker, vanilje og saften fra citroner og lime. Læg husblas i blød i ca. 5 minutter. Tag den op, og læg den i en gryde, med det vand der hænger ved. Smelt husblassen ved svag varme, til den er flydende. Afkøl den en smule, og rør den i flødeostcremen. Pisk fløden til let flødeskum og vend den i flødeostcremen sammen med marmeladen. Fordel blandingen jævnt over kiksebunden i springformen, og sæt creesecaken i køleskabet i mindst 6 timer før serveringen.
Pynt med friske jordbær