
De første rabarber er endelig blevet klar til at blive høstet og nu har jeg bage rabarbermuffins. De er bløde, saftige og utrolige lækre. Jeg har fundet grund opskriften på http://www.joyofbaking.com – hvor der er vildt mange lækre kager og der fik jeg ideén til rabarbermuffins. Jeg har tidligere skrevet på min blog og hvad du kan bruge rabarber til og her er en idé mere….
Hvis du er på slankekur har jeg en opskrift på slanke rabarbermuffins, der er nemme og hurtige at lave, men du kan også lave flere ad gangen og fryse dem ned.
Opskriften giver 10 stk. rabarbermuffins
125 gram smør
125 gram rørsukker
2 æg
150 gram mel
1 tsk bagepulver
175 gram rensede rabarber, skåret i små stykker
Pisk æg og smør sammen. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør det sammen med rabarberne. Hæld dejen i 10 muffins forme, og bag dem i 20-22 minutter ved 175 grader.
Rabarber kompot
125 gram rensede rabarber, skåret i små stykker
2 spsk. vand
50 – 75 gram sukker
Kog rabarberne op med vand og sukker og lad dem smire i 10 minutter. Server kompotten til rabarbermuffins, når de er kølet lidt af.
Tips, lidt cremefraiche til rabarbermuffins med hjemmelavet kompot smager himmelsk..
Slanke rabarbermuffins
30 gram let mayonnaise
1 æg
50 gram DDV yoghurt
100 gram multisød
45 gram mel
1 tsk. bagepulver
75 gram renset rabarber i små stykker
Kom let mayonnaise, æg og yoghurt i en skål og pisk det godt sammen. Vend multisød, mel og bagepulver i dejen. Kom de rensede rabarber i dejen og fordel den i muffinsformene.
Bag rabarbermuffinsene i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter til de er gyldne.
Har du flere rabarber kan du lave rabarberkompot til rabarbarmuffinsene.
Rabarberkompot til slankemuffins
250 gram rabarber
lidt citronsaft
lidt vaniljekorn
100 gram multisød
Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde med citronsaft og vaniljekorn. Kog under lavt blus med låg på gryden til en kompot. Afkøl kompotten lidt og smag til med multisød.