Rabarbermuffins

rabarber muffins
rabarber muffins

De første rabarber er endelig blevet klar til at blive høstet og nu har jeg bage rabarbermuffins. De er bløde, saftige og utrolige lækre. Jeg har fundet grund opskriften pÃ¥ http://www.joyofbaking.com – hvor der er vildt mange lækre kager og der fik jeg ideén til rabarbermuffins. Jeg har tidligere skrevet pÃ¥ min blog og hvad du kan bruge rabarber til og her er en idé mere….

Hvis du er på slankekur har jeg en opskrift på slanke rabarbermuffins, der er nemme og hurtige at lave, men du kan også lave flere ad gangen og fryse dem ned.

Opskriften giver 10 stk. rabarbermuffins

125 gram smør

125 gram rørsukker

2 æg

150 gram mel

1 tsk bagepulver

175 gram rensede rabarber, skåret i små stykker

Pisk æg og smør sammen. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør det sammen med rabarberne. Hæld dejen i  10 muffins forme, og bag dem i 20-22 minutter ved 175 grader.

Rabarber kompot

125 gram rensede rabarber, skåret i små stykker

2 spsk. vand

50 – 75 gram sukker

Kog rabarberne op med vand og sukker og lad dem smire i 10 minutter. Server kompotten til rabarbermuffins, når de er kølet lidt af.

Tips, lidt cremefraiche til rabarbermuffins med hjemmelavet kompot smager himmelsk..

Slanke rabarbermuffins

30 gram let mayonnaise

1 æg

50 gram DDV yoghurt

100 gram multisød

45 gram mel

1 tsk. bagepulver

75  gram renset rabarber i små stykker

Kom let mayonnaise, æg og yoghurt i en skål og pisk det godt sammen. Vend multisød, mel og bagepulver i dejen. Kom de rensede rabarber i dejen og fordel den i muffinsformene.

Bag rabarbermuffinsene i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Har du flere rabarber kan du lave rabarberkompot til rabarbarmuffinsene.

Rabarberkompot til slankemuffins

250 gram rabarber

lidt citronsaft

lidt vaniljekorn

100 gram multisød

Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde med citronsaft og vaniljekorn. Kog under lavt blus med låg på gryden til en kompot. Afkøl kompotten lidt og smag til med multisød.

 

 

Related Posts

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Annettes kage

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm Ingredienser: 200 g mælk 50 g smør 4 æg (ca. 200 g) 300 g rørsukker 250 g hvedemel 2 tsk…

Bedstefars skæg

Opskriften er fra Eat My Heart Out Rabarberkompot300 g rabarber150 g sukker1 dl vand Kagebund125 g blødt smør125 g sukker4 æggeblommer250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl mælk…

Kærnemælkshorn med marcipan og rabarber

Tid: 40 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 16-18 minutter. Antal: 8 stk. Gærdej med kærnemælk: 260 g hvedemel 25 g sukker 1/4 tsk. salt 150…

Citronkage med chiafrø og syrlig glasur

Denne lækre citronkage, smager af sol og sommer og er fundet pÃ¥ isabellas. En skøn og svampet citronkage, der, med sin syrlige glasur og de fine stedmoderblomster…

Æbletærte – Milopita

Tænd ovnen og varm den op til 200 grader 1 kop sukker 4 æg 1 kop olivenolie 1 1/2 kop mel   1 tsk. vaniljesukker 2 spsk….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku