
LAGKAGEBUNDE
3 æg
120 g sukker
korn af ½ stang vanilje
1 tsk. fint revet citronskal
1 ½ spsk. koldt vand
70 g mel
½ tsk. bagepulver
KOMPOT
300 g rabarber
200 g sukker
½ stang vanilje
Nogle rabarber indeholder mere vand end andre. Du vil have en tæt kompot. Er der for meget væde, så kog det ind eller hæld det fra
CREME
2 ½ dl piskefløde
200 g lemoncurd
Pisk fløden til blødt skum. Og rør lemoncurd i.
MARENGS
100 g sukker
½ dl vand
100 g æggehvide
Kom sukker og vand i en kasserolle og lad det koge op til det bobler med en masse små bobler, men uden at det tager farve.
Pisk hviderne til en luftig marengs på en røremaskine eller med en håndmixer. Pisk den varme lage i i en tynd stråle. Pisk til marengsen er kølet, ca. 8-10 minutter.
Saml kagen med rabarberkompot og citroncreme i midten, mens marengsen pisker færdig.
Fordel den lækre marengs på kagen.
Brænd evt. marengsen med en cremebruleebrænder, lige inden servering. Eller lad den stå helt hvid.