Rabarber er en dejlig forårsbebuder, det er noget af det første der kommer op ad jorden, sammen med ukrudtet. For mig er rabarber sol og sommer, de kan bruges til næsten alt fra saft, marmelade, kompot, is, grød og kager. Jeg har prøvet at bage disse rabarberscones og jeg er solgt, de er sprøde og lækre og smager bedst lige fra ovnen. Rabarberscones får et kampe â€uhmmm†med på vejen herfra.
Rabarberscones er lette at lave og der bliver 6-8 stk. af opskriften.
200 gram rabarber
3 spsk sukker
Sæt ovnen på 225 grader. Rens rabarberne og skær dem i 1 cm stykker. Bland dem med sukker.
300 gram hvedemel, (der skal muligvis mere mel i dejen, når dejen skal trykkes ud, hvis rabarberne indeholder meget væde.)
75 gram blødt smør
70 gram sukker
1 1/2 tsk. bagepulver
lidt salt
1 æg
1 dl mælk
Bland mel, smør, sukker, bagepulver og salt i en skål. Kom æg og mælk i og saml det til en dej.
Kom dejen ud på et meldrysset bord. Hæld væden fra rabarberne og ælt dem ind i dejen. Tryk dejen på en bageplade med bagepapir ud til en plade på ca. 2 cm tykkelse og skær pladen ud med en meldrysset kniv til 6-8 rabarberscones.
Bag rabarberscones i den nederste del af ovnen i ca. 25 min.
Serveres med smør, cremefraiche eller flødeskum.
Hvis du synes kanterne bliver får hårde, kan du bage dem i muffinsforme