Rødbede

rødbeder
rødbeder

Rødbede: Der er ingen ende på rødbeder. Runde, kegleformede, lange, røde, gule, hvide og stribede.

Rødbeden er en rodfrugt, som har en sød smag og en flot rød farve.De er velegnede i bagværk og salater både revne, rå og kogte. Rødbeden blev tidligere dyrket som lægeurt og blev brugt mod jernmangel og infektioner. Saften er stærkt farvende, derfor anbefales det at bruge handsker når man skræller eller skærer rødbeder.

Opbevaring: Opbevares bedst i køleskabet eller mørkt og koldt. Ved nedfrysning skal rødbederne blancheres og nedkøles inden, de fryses.

Sæson: August – marts

Related Posts

Bolchebede

Udseende og smag: Runde med rød skræl og rød- og hvidstribet kød. Fantastisk flot! Mild og lidt sød i smagen. Typisk periode: august – maj Tips til…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku