Rosenkål og rodfrugter med krydderurteolie

400 g blandede rodfrugter (selleri, persillerod, gulerødder eller rødbeder)
250 g rosenkål
3 forårsløg
1 hele hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt

Skræl og skær rodfrugterne i mundrette stykker. Skær bunden af rosenkålene, fjern de yderste kedelige blade og skær kålene i halve. Skær bunden og den øverste, kedelige top af forårsløgene og skær dem i mindre stykker. Bland rodfrugterne med de halve rosenkål, forårsløg og hele hvidløgsfed med skal. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad, vend dem med olivenolie og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

0,75 dl ekstra jomfruolivenolie
1/2 håndfuld blandede krydderurter – persille, citronmelisse, løvstikke eller basilikum
Saft og fintrevet skal af en halv citron
1/2 fed hvidløg
10 mandler
Flagesalt

Kom alle ingredienserne til krydderurteolien i en foodprocessor og blend, til det har en grov, men jævn konsistens. Hæld krydderurteolien over grøntsagerne og servér.

Denne opskrift er fra Anne Hjernøes bog Sunde grønne retter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *