400 g blandede rodfrugter (selleri, persillerod, gulerødder eller rødbeder)
250 g rosenkål
3 forårsløg
1 hele hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt
Skræl og skær rodfrugterne i mundrette stykker. Skær bunden af rosenkålene, fjern de yderste kedelige blade og skær kålene i halve. Skær bunden og den øverste, kedelige top af forårsløgene og skær dem i mindre stykker. Bland rodfrugterne med de halve rosenkål, forårsløg og hele hvidløgsfed med skal. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad, vend dem med olivenolie og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
0,75 dl ekstra jomfruolivenolie
1/2 håndfuld blandede krydderurter – persille, citronmelisse, løvstikke eller basilikum
Saft og fintrevet skal af en halv citron
1/2 fed hvidløg
10 mandler
Flagesalt
Kom alle ingredienserne til krydderurteolien i en foodprocessor og blend, til det har en grov, men jævn konsistens. Hæld krydderurteolien over grøntsagerne og servér.
Denne opskrift er fra Anne Hjernøes bog Sunde grønne retter.