Roulade er den nemmeste og hurtigste kage, for den skal kun bage 8-10 minutter i ovnen. Roulade med jordbær skal køles af under et fugtigt viskestykke, inden den rulles for ellers smelter dit fyld.
Opskriften på roulade med jordbær er fra Husholdning på landet.
Roulade:
3 æg
125 gram sukker
50 gram kartoffelmel
1 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 gram smeltet smør
Pisk æggehviderne meget stive, drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk blandingen godt.
Bland æggeblommerne forsigtigt i. Kartoffelmel og hedemel sigtes med bagepulveret og vendes i dejen sammen med det smeltede smør.
Kom dejen i en smurt form ca. 30×40 cm og bages ved 200 grader i 8 – 10 minutter.
Vend den bagte roulade over på sukkerdrysset papir, stænk bagepapiret med koldt vand og træk det af.
Lad rouladen køle af under et fugtigt viskestykke, inden den rulles eller smelter fyldet.
Fyld:
rensede jordbær skåret i skiver evt. med en jordbærdeler
flødeskum
Bland flødeskum med jordbærerne og fordel det på rouladen. Rul rouladen sammen på langs til en tæt rulle, begynd med at folde den første kant lidt ind over fyldet.