
Opskriften på salat af bagte rodfrugter fandt jeg i fit living sep-okt 2014. Det er en lækker og nemt opskrift, der giver energi til kroppen.
Energi pr. person: 400 kcal, fedt: 30%, protein: 31%, kylhydrat: 39% – Opskriften på salat af bagte rodfrugter er til 4 personer.
350 – 400 gram kyllingfilet – du kan også bruge svinemørbrad i stedet for.
1 dl. appelsinsaft
1 spsk. honning
2 stk. olivenolie
1 tsk. groft knust fennikelfrø
1-2 fed knust hvidløg
salt og peber
Salat af bagte rodfrugter:
1 kg. rensede rodfrugter, som gulerødder, persillerod, pastinak, selleri og bolchebeder
2-3 rødløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. sherryeddike – kan undlades
100 gram granatæblekerner
1 stor håndfuld babyspinat
50 gram feta – kan undlades
Skær kyllingen i store tern. Rør marinaden sammen og vend kyllinge stykkerne i marinaden og lad det trække længst muligt.
Skær rødder og løg i grove stykker, vend dem i olivenolie, salt og peber. Bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 – 225 grader i 30 minutter, til de er møre.
Smag de bagte rodfrugter til med sherryeddike og vend dem med babyspinat, granatæblekerner og feta.
Tag kyllingekødet op, dup det med lidt køkkenrulle og sæt på spid. Steg kyllingerkødet på en pande eller på grillen i 8-10 min og dryp dem med marinaden. Server kyllinge stykkerne sammen med salat af bagte rodfrugter.