Sirupslagkage med smørcreme

Farmors sirupslagkage med smørcreme er en klassiker i vores familie.

Hver jul bager vi sirupslagkage med smørcreme og den er meget populær.

sirupslagkageDen er en meget nem kage og lagkagen har en lang holdbarhed, hvis familien ikke spiser den inden jul. Men så bager vi bare farmors sirupslagkage med smørcreme igen. Lagkagen bliver lagt sammen med smørcreme.

Den er meget flot når den bliver pyntet med chokoladeovertræk og marcipan.

Her er opskriften, hvis du vil prøve farmors sirupslagkage med smørcreme.

Der bliver 2 stk. sirupslagkager.

4 æggeblommer

1 æggehvide

125 gram sukker

65 gram smør

250 gram sirup

1 pose brunt bagepulver med krydderier  (kan købes i brugsen)

2½ dl. fløde

500 gram hvedemel

Sirupslagkage bunde:

smelt smørret og rør det hele sammen med sukker, æg, æggehvide og sirup. Melet blandes med krydderibagepulver og fløden,

tegn lagkageformen af på bagepapir og klip en cirkel efter stregen til formene. Smør de to lagkageforme og kom bagepapircirklen i formen, Derefter hældes siruplagkagedejen i de to forme og de bages ved 170 grader  i  ca. 30 min, til kagen slipper formen.

Siruplagkagen lægges sammen med smørcreme.

Smørcreme:

250 gram blødt smør

250 gram flormelis

Siruplagkage med smørcreme overtrækkes med smeltet mørk chokolade og pyntes med marcipanroser og marcipankant

2 kommentarer

  1. Ville prøve denne opskrift, men om tilberedning står at det smeltede smør skal røres med sukker osv. Hvor meget sukker? det fremgår ikke af ingredienslisten.
    Glæder mig til at høre nærmere. Godt nytår!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *