Spanske gulerødder fandt jeg engang på DRs madside. Den er super nem og smager fantastisk. Du kan også komme friske salatblade under salaten. Spanske gulerødder kan bruges som tilbehør og evt. i en buffét.
½ kg gulerødder
1 spsk sukker
2 tsk citronsaft
2 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
½ tsk mild paprika
1 spsk friskhakkede oreganoblade
1 spsk hakket persille
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. De skal koges i letsaltet vand der kun lige dækker i 10 minutter.
Hæld vandet fra.
Kom skiverne over i en skål og drys sukkeret over. Bland godt.
Hæld citronsaft, pressede hvidløg, olie, salt, peber, mild paprika og krydderurter op i en anden skål og bland det godt sammen.
Marinaden hældes over de lunkne gulerødder og skal trække i et kvarters tid. også er den klar til servering.