Stjerneskud

Stjerneskud er et klassisk smørrebrød, der kan være et helt mÃ¥ltid i sig selv. Stjerneskud skal være den rigtige slags – 2 slags fisk,  kaviar, rejer og asparges. Og selvfølgelig en lækker hjemmelavet dressing.  Brug friske rÃ¥varer og pynt dit stjerneskud flot. Min veninde Karin http://kbs007.wordpress.com har efterlyst en opskrift pÃ¥ stjerneskud og gerne et stort et, sÃ¥ nu mÃ¥ hun hellere komme i gang 🙂

Opskriften er til 4 personer

4 stk. paneret fiskefileter

4 stk. upaneret rullet fiskefilet

rejer efter behov og lyst

asparges igen efter lyst og behov

4 skive franskbrød

Smør, salt, peber, citronsaft

2 dl. hvidvin

Steg den panerede fiskefilet på en pande med en smule fedtstof ved jævn varme. Kom den rullede fiskefilet i en gryde, tilsæt hvidvin og citronsaft, drys med salt og peber og damp den på komfuret. Rist brøddet på panden fra fisken. Anret brøddet på en tallerken og kom salatbladet på. Herpå lægges den stegte fisk og den dampede fisk lægges ovenpå. Pynt fisken med asparges og rejer og agurk og citronskiver, tomatbåde, dild og kaviar.

Green goddess dressing kaldes også grøn gudindesovs bruges til fisk og skaldyr

1 fed hakket hvidløg

4 hakkede ansjosfileter

4 spsk. hakket persille

1 1/4 dl. cremefraiche

3 3/4 dl. mayonnaise

Bland det hele og smag til med citronsaft, vineddike, salt og peber

Mayonnaise – giver 3 3/4 dl.

2 æggeblommer

salt og peber

2 spsk. hvidvinseddike eller 1 spsk. citronsaft (der skal muligvis bruges mere)

1 tsk. dijonsennep (behøves ikke)

3 dl jordnødde eller olivenolie

Pisk blommerne kraftigt med lidt salt, peber og halvdelen af hvidvinseddiken eller citronsaft og evt. sennep.

OBS! dette tager knapt 1 min. og husk at skål og ingredienser skal have stuetemperatur.

tilsæt olien drÃ¥bevis under konstant piskning. Efter der er tilsat 2 spsk. olie bør blandingen være ret tyk. Resten af olien kan tilsættes hurtigt – en spsk. ad gangen eller hældes i en tynd strÃ¥le, mens der piskes konstant. Rør resten af hvidvinseddiken eller citronsaften i og tilsæt evt. mere sennep, salt og peber. Nu skal konsistensen kontrolleres. Mayonnaisen skal være tyk og blank og holde formen nÃ¥r man lader den falde fra piskeriset

Related Posts

Yachaejeon – Vegetabilsk pandekage

4 forÃ¥rsløg, skÃ¥ret i 2,5 cm 85 gram porre, skÃ¥ret tyndt i 2,5cm lang 85 gram courgette skÃ¥ret i tynde strimler 85 gram løg, skÃ¥ret i tynde…

HJEMMELAVET BBQ SOVS

4 dl mosede tomater eller tomatpuré 20 g smør 1 fed hvidløg 2 spsk tamari 1 spsk røget paprika 2 tsk stødt spidskommen 1 spsk æblecider eddike…

Pizzadej med pizza bageenzyme

325 gram pizzamel – tipo 00 50 gram durummel 12 gram pizza bageenzyme 2 tsk. fint salt 75 gram hvidvin eller yoghurt 2 spsk olivenolie ca. 2…

Grillede asparges med rejer og spirer

(6 personer) 2 bundter grønne asparges 1 spsk. olivenolie Salt og peber 1 dl mayonnaise 1 spsk. sød chilisauce 2 tsk. citronpeber ½ citron 300 g rejer…

Agurkesnacks med tigerrejer

1 agurk 100 gram flødeost naturel 1 spsk soya sovs 2 spsk citronsaft eller saft fra en ½ lime 3 spsk rød karrypasta 12 tigerrejer 3 fed…

Pastapaella #mocomichi_hayami

300 gram pastaskruer 200 gram bacon i tern 3 chorizo med bacon pølser – (kan købes ved fru møllers mølleri) skæres i tern 1/2 løg i skiver…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku