Stjerneskud

Stjerneskud er et klassisk smørrebrød, der kan være et helt måltid i sig selv. Stjerneskud skal være den rigtige slags – 2 slags fisk,  kaviar, rejer og asparges. Og selvfølgelig en lækker hjemmelavet dressing.  Brug friske råvarer og pynt dit stjerneskud flot. Min veninde Karin http://kbs007.wordpress.com har efterlyst en opskrift på stjerneskud og gerne et stort et, så nu må hun hellere komme i gang 🙂

Opskriften er til 4 personer

4 stk. paneret fiskefileter

4 stk. upaneret rullet fiskefilet

rejer efter behov og lyst

asparges igen efter lyst og behov

4 skive franskbrød

Smør, salt, peber, citronsaft

2 dl. hvidvin

Steg den panerede fiskefilet på en pande med en smule fedtstof ved jævn varme. Kom den rullede fiskefilet i en gryde, tilsæt hvidvin og citronsaft, drys med salt og peber og damp den på komfuret. Rist brøddet på panden fra fisken. Anret brøddet på en tallerken og kom salatbladet på. Herpå lægges den stegte fisk og den dampede fisk lægges ovenpå. Pynt fisken med asparges og rejer og agurk og citronskiver, tomatbåde, dild og kaviar.

Green goddess dressing kaldes også grøn gudindesovs bruges til fisk og skaldyr

1 fed hakket hvidløg

4 hakkede ansjosfileter

4 spsk. hakket persille

1 1/4 dl. cremefraiche

3 3/4 dl. mayonnaise

Bland det hele og smag til med citronsaft, vineddike, salt og peber

Mayonnaise – giver 3 3/4 dl.

2 æggeblommer

salt og peber

2 spsk. hvidvinseddike eller 1 spsk. citronsaft (der skal muligvis bruges mere)

1 tsk. dijonsennep (behøves ikke)

3 dl jordnødde eller olivenolie

Pisk blommerne kraftigt med lidt salt, peber og halvdelen af hvidvinseddiken eller citronsaft og evt. sennep.

OBS! dette tager knapt 1 min. og husk at skål og ingredienser skal have stuetemperatur.

tilsæt olien dråbevis under konstant piskning. Efter der er tilsat 2 spsk. olie bør blandingen være ret tyk. Resten af olien kan tilsættes hurtigt – en spsk. ad gangen eller hældes i en tynd stråle, mens der piskes konstant. Rør resten af hvidvinseddiken eller citronsaften i og tilsæt evt. mere sennep, salt og peber. Nu skal konsistensen kontrolleres. Mayonnaisen skal være tyk og blank og holde formen når man lader den falde fra piskeriset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *