Stroganoff på 30 minutter

¾ kg kartofler
1-2 spsk smør

500 g oksekød i wokstrimler
Olie til bruning
250 g rensede champignon i halve/kvarte
Salt og peber
1 spsk paprika
1 spsk konc. tomatpure
3 dl bouillon
400 g cherry tomater
¼ liter madlavningsfløde
Evt. lidt hvedemel til jævning
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kog kartofler møre i usaltet vand, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, damp dem tørre og mos dem godt. Smag til med salt, peber og smør.

Brun hurtig kødet i lidt olie af to gange og læg det til side.

Brun champignon 2-3 min. og kom kødet tilbage på panden. Krydr med salt, peber og paprika og tilsæt tomatpure og varm det igennem under omrøring 1 min. Kom cherrytomater, bouillon og fløde ved og lad det koge 4-5 min.

Smag til, jævn evt. med lidt meljævning og server med kartoffelmos.

Smager selvfølgelig også god med ris eller pasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *