1 liter vand
3 spsk salt
1/2 liter eddike
1 dl. vand
10 peberkorn
SØD (svarende til 125 gram sukker)
3-4 skiver peberrod
konserveringsmiddel (Atamon)
Rødbederne koges i ca. 1 time. Skrællen fjernes.
Eddike, vand og krydderier koges op. Rødbederne skæres i skiver og koges i 5-7 minutter i eddiken.
Rødbederne lægges i rene skolede glas med peberroden. Lagen tilsættes konserveringsmiddel og hældes over rødbederne i glasset
Jeg har prøvet at lave Thomas Hermans syltende rødbeder, de smager fantastisk. Jeg fandt opskriften i hans formidable kogebog “Brændende kærlighed” – jeg kan virkelig anbefale den.
Du skal bruge:
2 kg rødbeder
1 liter lagereddike
2 dl. vand
550 gram mørk muscovadosukker
20 sorte peberkorn
1 laurbærblad
3 kviste frisk timian
salt og evt. atamon
Skyld rødbederne og kog dem i saltet vand i ca. 45 minutter, de skal være møre. Kom de kogte rødbeder i koldt vand og smut skindet af rødbederne, fjern top og bund og skær rødbederne i skiver, og læg skiverne i et sylteglas – husk grundig rengøring af sylteglasset. Kog eddike, vand og muscovadosukker op med de sorte peberkorn, laurbær, timian og evt. atamon.
Kog det hele igennem i 5 minutter og hæld den kogende lage over rødbederne. Luk glasset til og lad rødbederne trække en uge for servering.
[…] Tilbehør: kartofler, ribsgele og rødbeder […]