Syltede rødbeder

1 kg. rødbeder

1 liter vand

3 spsk salt

1/2 liter eddike

1 dl. vand

10 peberkorn

SØD (svarende til 125 gram sukker)

3-4 skiver peberrod

konserveringsmiddel (Atamon)

Rødbederne koges i ca. 1 time. Skrællen fjernes.

Eddike, vand og krydderier koges op. Rødbederne skæres i skiver og koges i 5-7 minutter i eddiken.

Rødbederne lægges i rene skolede glas med peberroden. Lagen tilsættes konserveringsmiddel og hældes over rødbederne i glasset

Jeg har prøvet at lave Thomas Hermans syltende rødbeder, de smager fantastisk. Jeg fandt opskriften i hans formidable kogebog “Brændende kærlighed” – jeg kan virkelig anbefale den.

Du skal bruge:

2 kg rødbeder

1 liter lagereddike

2 dl. vand

550 gram mørk muscovadosukker

20 sorte peberkorn

1 laurbærblad

3 kviste frisk timian

salt og evt. atamon

Skyld rødbederne og kog dem i saltet vand i ca. 45 minutter, de skal være møre. Kom de kogte rødbeder i koldt vand og smut skindet af rødbederne, fjern top og bund og skær rødbederne i skiver,  og læg skiverne i et sylteglas – husk grundig rengøring af sylteglasset. Kog eddike, vand og muscovadosukker op med de sorte peberkorn, laurbær, timian og evt. atamon.

Kog det hele igennem i 5 minutter og hæld den kogende lage over rødbederne. Luk glasset til og lad rødbederne trække en uge for servering.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *