
Maja A. Vase har igen lavet en fantastiske lækker tærte med mandelbund, chokoladeganache og bagte rabarber jeg er vild med hendes lækre tærter, der smager så englene synger 🙂
Opskriften er til 8-10 personer.
200 g mandler
1 æg
2 spsk. raps olie
1/3 tsk. salt
220 g hvid chokolade
1 dl fløde
1/3 tsk. salt
10 rabarber stængler
1 vaniljestang
100 g sukker
Mandelbund:
Smut mandlerne, og blend dem til mel. Rør mandelmel, æg, olie og salt sammen i en skål, og saml dejen i hænderne. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en smurt tærteform med den. Tærteform: 11 x 35 cm
Prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 175 grader i cirka 15 min. – indtil den har en gylden overflade. Lad den køle helt af.
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen ved 120 grader i ca. 1 time. Rør rundt i massen hvert 10. minut. Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe. Det skal den. Sørg blot for at røre grundigt i chokoladen undervejs. Når chokoladen har fået en fin karamelfarve, så tag den ud af ovnen, og kom den i en skål, tag 20 g fra til pynt.
Bring fløde i kog i en gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører. Rør rundt, indtil chokoladen er opløst, og ganachen er homogen. Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl indtil servering – mindst et par timer.
Bagte rabarber:
Vask rabarberne, og skær stænglerne i 10 cm lange stykker, så du i alt har 20 stykker. Kom dem i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med rørsukker, og drys det oven på rabarberstykkerne.
Bag rabarberne ved 200 grader i ca. 15 min. Hold godt øje med dem. De skal være møre, men endelig ikke smattede. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af.
Placer rabarberne forsigtigt oven på ganachen, og drys med lidt karamelliseret hvid chokolade. Server straks.