
Jeg har købt for mange tomater og jeg besluttede at lave tomatchutney. Tomaterne er så modne, at de ikke vil overleve mange dage på køkkenbordet. Og da familien ikke gad leve af tomatsalat, blev det tomatchutney. Du må ikke spørge mig om hvilke slags. der er, men der var nogle store tomater, cocktails tomater og nogle blommetomater. Denne opskrift kan holde sig i en uge i køleskabet, hvis den skal holde længere skal du tilsætte konserveringsmiddel.
Tomatchutney
1 kilo tomater
3 fed hvidløg
2 løg
1 spsk. reven ingefær
125 gram rosiner
2 dl. balsamicoeddike
125 gram farin
lidt olivenolie
Skold tomaterne i en gryde med kogende vand et par minutter.
Derefter piller du skindet af pÃ¥ samme mÃ¥de, som nÃ¥r du piller kartofler. Lav et kryds med en kniv inden skoldningen modsat stilken, sÃ¥ “piller” du tomater i fire træk og fjern skindet.
Skær løg og hvidløg i grove stykker og hak rosinerne groft. Svits tomater, løg og hvidløg i olivenolien.
Tilsæt alle ingredienserne undtagen farin og lad det smire , til det bliver jævnt. Tilsæt brun farin, og kog tomatchutneyen af.
Køl tomatchutneyen af. Hæld den på rene glas, og tilsæt konserveringsmiddel, hvis tomatchutneyen skal holde mere end en uge i køleskabet.
Tomatchutney kan bruges som tilbehør og dip m.m.