tomatchutney

tomatchutney

tomatchutney

Jeg har købt for mange tomater og jeg besluttede at lave tomatchutney. Tomaterne er så modne, at de ikke vil overleve mange dage på køkkenbordet. Og da familien ikke gad leve af tomatsalat, blev det tomatchutney. Du må ikke spørge mig om hvilke slags. der er, men der var nogle store tomater, cocktails tomater og nogle blommetomater. Denne opskrift kan holde sig i en uge i køleskabet, hvis den skal holde længere skal du tilsætte konserveringsmiddel.

Tomatchutney

1 kilo tomater

3 fed hvidløg

2 løg

1 spsk. reven ingefær

125 gram rosiner

2 dl. balsamicoeddike

125 gram farin

lidt olivenolie

Skold tomaterne i en gryde med kogende vand et par minutter.

Derefter piller du skindet af på samme måde, som når du piller kartofler. Lav et kryds med en kniv inden skoldningen modsat stilken, så “piller” du tomater i fire træk og fjern skindet.

Skær løg og hvidløg i grove stykker og hak rosinerne groft. Svits tomater, løg og hvidløg i olivenolien.

Tilsæt alle ingredienserne undtagen farin og lad det smire , til det bliver jævnt. Tilsæt brun farin, og kog tomatchutneyen af.

Køl tomatchutneyen af. Hæld den på rene glas, og tilsæt konserveringsmiddel, hvis tomatchutneyen skal holde mere end en uge i køleskabet.

Tomatchutney kan bruges som tilbehør og dip m.m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *