Vanille parfait

Vanilje parfaiten er en meget nem dessert, da den ikke kræver en ismaskine, bare en skål og en elpisker. Normalt laver man parfaiten ved at piske sukker og æg og derefter vende letpisket fløde i, men det ender nemt med iskrystaller.  Lidt salt gør vanilje smagen fyldig. Hvis du har lyst kan du tilsætte bær, puréer og chokolade.

Opskriften på Vanilje parfaiten er til 8-10 personer

½ l piskefløde

5 æggeblommer

Korn fra ½ stang vanille

75 g sukker

3-5 korn groft salt

Alle ingredienser skal være kolde, også skålen.

Pisk det hele sammen til en ikke for fast flødeskum i en røremaskine eller med elpisker.

Kom massen i en sandkageform eller andre små forme, og stil den i fryseren.

Husk at tage den ud ca. ½ time før servering.

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Rabarberkage med marcipan og marengstoppe

Rabarberkagen er en skøn kageoplevelse, der bÃ¥de byder pÃ¥ en blød marcipanbund og sprød marengs, og hvor smagen trækkes i sÃ¥vel sød som syrlig retning. Rabarberkompot 600…

Walesstang med jordbær og vaniljecreme

Start med at lave vaniljecremen Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku