Start med at lave vaniljecremen
Vaniljecreme
4 dl sødmælk
1 dl rørsukker
1 æggeblomme
1 vaniljestang
2 spsk maizena majsstivelse
Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Tilsidst piskes æggeblommen i.
Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug.
Wales stængerne
2 1/2 dl vand
125 gram smør
125 gram hvedemel
125 gram kagehvedemel
5 gram bage enzym
4-5 æg
Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)
Vand og smør kommes i en gryde og bringes i kog. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen. Melet vendes i og gryden kommes over varmen igen. Dejen skal bages af til den er helt tyk, blank og slipper både ske og gryde. Gryden tages igen af varmen og køles lidt.
Æggene skal piskes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange æg der skal bruges. Dejen må ikke blive for tynd. Den skal være tyk, blank og smidig og skal kunne sættes på bagepladen med ske eller sprøjtepose.
Bag i 25-30 minutter. De første 20 minutter må ovnen ikke åbnes, for så risikere man at vandbakkelsen falder sammen.
Lad stængerne afkøle.
Pynt:
Vaniljecreme
1/2 liter fløde
Jordbær
Revet chokolade
Pynt stængerne
Pisk fløden til skum. Fordel vaniljecremen på stængerne, kom en smule syltetøj ovenpå og sprøjt flødeskummet ovenpå, med en tyl.
Pynt med jordbær og revet chokolade.