æblemuffins med kanel og smuldredej

Når jeg bager muffins, blander jeg altid de tørre ingredienser for sig selv og de våde for sig. Bagefter vender jeg det hurtigt sammen uden at røre for meget, der må gerne være små smørklumper i dejen. Så bliver ælbemuffins dejlige luftige og saftige.

Grunddej til æblemuffins med kanel og smuldredej, den bliver til 6 store eller 12 små æblemuffins.

100 gram smør

2 dl. mælk

skal af en usprøjtet citron

2 æg

1½ dl. sukker

1 tsk. vaniljesukker

4 dl. hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 nip salt

Varm ovnen op til 175 grader til store æblemuffins og 200 grader til små æblemuffins. Smelt smørret og tilsæt mælk og reven citronskal. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Rør Smør, mølk og reven citronskal. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det i dejen. bland æblerne med dejen. Sæt papirforme i muffinsforme af metal og fyld formene 2/3 op med dej. Gem nogle æblestykker til pynt

Fyld til æblemuffins med kanel og smuldredej.

4 store æbler

15 gram smør

2 spsk. sukker

1 tsk. stødt kanel

Rens æblerne og skær dem i mindre stykker. Steg æblerne et par minutter i smør på en varm stegepande sammen med sukker og kanel.

Smuldredej til æblemuffins med kanel og smuldredej

75 gram koldt smør

2 dl. havregryn

1 dl. hvedemel

1 dl. sukker

Skær smørret i tern og smildr dem i en skål sammen med havregryn, hvedemel og sukker. Drys lidt smuldredej på toppen af hver æblemuffins og pynt med æblestykker. Gag æblemuffins med kanel og smuldredej på ovnens midterrille i ca. 20 minutter ved store æblemuffins med kanel og smuldredejog 12-15 minutter ved små æblemuffins med kanel og smuldredej.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *