Når jeg bager muffins, blander jeg altid de tørre ingredienser for sig selv og de våde for sig. Bagefter vender jeg det hurtigt sammen uden at røre for meget, der må gerne være små smørklumper i dejen. Så bliver ælbemuffins dejlige luftige og saftige.
Grunddej til æblemuffins med kanel og smuldredej, den bliver til 6 store eller 12 små æblemuffins.
2 dl. mælk
skal af en usprøjtet citron
2 æg
1½ dl. sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
Varm ovnen op til 175 grader til store æblemuffins og 200 grader til små æblemuffins. Smelt smørret og tilsæt mælk og reven citronskal. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Rør Smør, mølk og reven citronskal. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det i dejen. bland æblerne med dejen. Sæt papirforme i muffinsforme af metal og fyld formene 2/3 op med dej. Gem nogle æblestykker til pynt
Fyld til æblemuffins med kanel og smuldredej.
4 store æbler
15 gram smør
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
Rens æblerne og skær dem i mindre stykker. Steg æblerne et par minutter i smør på en varm stegepande sammen med sukker og kanel.
Smuldredej til æblemuffins med kanel og smuldredej
75 gram koldt smør
2 dl. havregryn
1 dl. hvedemel
1 dl. sukker
Skær smørret i tern og smildr dem i en skål sammen med havregryn, hvedemel og sukker. Drys lidt smuldredej på toppen af hver æblemuffins og pynt med æblestykker. Gag æblemuffins med kanel og smuldredej på ovnens midterrille i ca. 20 minutter ved store æblemuffins med kanel og smuldredejog 12-15 minutter ved små æblemuffins med kanel og smuldredej.