æblemuffins med kanel og smuldredej

Når jeg bager muffins, blander jeg altid de tørre ingredienser for sig selv og de våde for sig. Bagefter vender jeg det hurtigt sammen uden at røre for meget, der må gerne være små smørklumper i dejen. Så bliver ælbemuffins dejlige luftige og saftige.

Grunddej til æblemuffins med kanel og smuldredej, den bliver til 6 store eller 12 små æblemuffins.

100 gram smør

2 dl. mælk

skal af en usprøjtet citron

2 æg

1½ dl. sukker

1 tsk. vaniljesukker

4 dl. hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 nip salt

Varm ovnen op til 175 grader til store æblemuffins og 200 grader til små æblemuffins. Smelt smørret og tilsæt mælk og reven citronskal. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Rør Smør, mølk og reven citronskal. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det i dejen. bland æblerne med dejen. Sæt papirforme i muffinsforme af metal og fyld formene 2/3 op med dej. Gem nogle æblestykker til pynt

Fyld til æblemuffins med kanel og smuldredej.

4 store æbler

15 gram smør

2 spsk. sukker

1 tsk. stødt kanel

Rens æblerne og skær dem i mindre stykker. Steg æblerne et par minutter i smør på en varm stegepande sammen med sukker og kanel.

Smuldredej til æblemuffins med kanel og smuldredej

75 gram koldt smør

2 dl. havregryn

1 dl. hvedemel

1 dl. sukker

Skær smørret i tern og smildr dem i en skål sammen med havregryn, hvedemel og sukker. Drys lidt smuldredej på toppen af hver æblemuffins og pynt med æblestykker. Gag æblemuffins med kanel og smuldredej på ovnens midterrille i ca. 20 minutter ved store æblemuffins med kanel og smuldredejog 12-15 minutter ved små æblemuffins med kanel og smuldredej.

 

Related Posts

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Annettes kage

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm Ingredienser: 200 g mælk 50 g smør 4 æg (ca. 200 g) 300 g rørsukker 250 g hvedemel 2 tsk…

Bedstefars skæg

Opskriften er fra Eat My Heart Out Rabarberkompot300 g rabarber150 g sukker1 dl vand Kagebund125 g blødt smør125 g sukker4 æggeblommer250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl mælk…

Kærnemælkshorn med marcipan og rabarber

Tid: 40 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 16-18 minutter. Antal: 8 stk. Gærdej med kærnemælk: 260 g hvedemel 25 g sukker 1/4 tsk. salt 150…

Citronkage med chiafrø og syrlig glasur

Denne lækre citronkage, smager af sol og sommer og er fundet pÃ¥ isabellas. En skøn og svampet citronkage, der, med sin syrlige glasur og de fine stedmoderblomster…

Æbletærte – Milopita

Tænd ovnen og varm den op til 200 grader 1 kop sukker 4 æg 1 kop olivenolie 1 1/2 kop mel   1 tsk. vaniljesukker 2 spsk….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku