Gryderet med rodfrugtmos

Opskriften er til 2 personer

Gryderet

75 g bacon i et helt stykke

½ løg

1 fed hvidløg

100 g champignoner

100 g cocktailpølser

200 g svinekød i strimler

Lidt smør

½ spsk. paprika

½ tsk. røget paprika

salt og peber

½ tsk. karry

½ dåse hakkede tomater

35 g koncentreret tomatpuré

½ dl piskefløde

2 dl grøntsagsbouillon

Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden.

Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne.

Skær pølserne i grove stykker, og svits dem og svinekødet i smør i gryden. Tilsæt paprika, karry, salt og peber, og steg et par minutter.

Hæld champignonerne tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde og bouillon, og lad retten simre i 30 minutter.

Rodfrugtmos

250 g kartofler

125 g søde kartofler

125 g pastinakker

10 g smør

½ dl mælk

salt og peber

Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre.

Hæld vandet fra gryden. Mos kartofler og rodfrugter. Tilsæt smør og lunet mælk undervejs. Smag til med salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *