Hallongrottor eller hindbær huler er en svensk klassisk småkage, der smager af vanilje, med hindbærsyltetøj i hullerne.
Hallongrottor eller hindbær hule kan både laves ringe og som hjerter. Denne opskrift på Hallongrottor eller hindbær hule giver 30 hjerter.
Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
225 gram hvedemel
60 gram kartofelmel
100 gram sukker
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 vaniljestang
200 gram koldt smør, der er skåret i små tern
1 stort sammenpisket æg
hindbærsyltetøj
Bland mel, kartoffelmel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og kom dem i skålen. Tilsæt smør og rør det sammen. Tilsæt havldelen af det sammenpisket æg og saml dejen til Hallongrottor eller hindbær huler. Pak dejen til Hallongrottor eller hindbær huler i plast og læg den i køleskabet ca. 2 timer.
Rul dejen ud til 1/2 cm tykkelse og stik 60 hjerter ud med en udstikker der er 5 cm. I halvdelen af hjerterne skæres midten væk evt med en mindre udstikker. Læg nu hjerterne med hul oven på de hele hjerter. Fuyld hullet med hindbærsyltetøj og pensel Hallongrottor eller hindbær huler med resten af ægget.
Læg Hallongrottor eller hindbær huler på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 10 – 12 minutter. Lad dem køle af på en bagerist, du kan evt. dyppe dem i flormelis som på billedet. Hallongrottor eller hindbær huler kan holde sig i op til 14 dage i en kagedåse med tætsluttende låg.