Hallongrottor eller hindbær huler

Hallongrottor eller hindbær hulerHallongrottor eller hindbær huler er en svensk klassisk småkage, der smager af vanilje, med hindbærsyltetøj i hullerne.

Hallongrottor eller hindbær hule kan både laves ringe og som hjerter. Denne opskrift på Hallongrottor eller hindbær hule giver 30 hjerter.

Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…

225 gram hvedemel

60 gram kartofelmel

100 gram sukker

1 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

1 vaniljestang

200 gram koldt smør, der er skåret i små tern

1 stort sammenpisket æg

hindbærsyltetøj

Bland mel, kartoffelmel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og kom dem i skålen. Tilsæt smør og rør det sammen. Tilsæt havldelen af det sammenpisket æg og saml dejen til Hallongrottor eller hindbær huler. Pak dejen til Hallongrottor eller hindbær huler i plast og læg den i køleskabet ca. 2 timer.

Rul dejen ud til 1/2 cm tykkelse og stik 60 hjerter ud med en udstikker der er 5 cm. I halvdelen af hjerterne skæres midten  væk evt med en mindre udstikker. Læg nu hjerterne med hul oven på de hele hjerter. Fuyld hullet med hindbærsyltetøj og pensel Hallongrottor eller hindbær huler med resten af ægget.

Læg Hallongrottor eller hindbær huler pÃ¥ en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 10 – 12 minutter. Lad dem køle af pÃ¥ en bagerist, du kan evt. dyppe dem i flormelis som pÃ¥ billedet. Hallongrottor eller hindbær huler kan holde sig i op til 14 dage i en kagedÃ¥se med tætsluttende lÃ¥g.

 

Related Posts

Muffins med lemoncurd og italiensk marengs

Muffins med lemoncurd med italiensk marengs er en dejlig syrlig og sød muffins, der er stærkt vanedannende, muffins med lemoncurd med italiensk marengs opskriften giver 12 stk. Muffins…

Meyers rugbarer med fyld

1½ dl rug-opbevaringssurdej  3 dl lunkent vand 3 dl rugmel KERNER: 340 g skÃ¥rne (eller knækkede) rugkerner 170 g græskarkerner 5 dl koldt vand RUGBRØDSDEJ: 400 g…

Meyers surdej

Meyers surdej er fundet pÃ¥ fit living. Surdejens indhold af mælkesyrebakterier udvikler en lækker syrlig smag, og surdejen giver brødet en længere holdbarhed. 1½ dl vand ½…

Havregrynskugler med marcipan og hindbær

Havregrynskugler er en klassiker til jul, men ikke mere klassisk, end at de tÃ¥ler et lækkert tvist. Prøv for eksempel denne luksusudgave af havregrynskugler med marcipan og hindbær, opskriften er…

Jule kokostoppe

Jule kokostoppe har fÃ¥et et tvist af jul i denne opskrift og har fÃ¥et et pift af krydderier, hasselnødder og frisk appelsinskal. Jule kokostoppe er dejlige nemme…

kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær

Maja Ambeck Vase laver nogle fantastiske kager og disse kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær er ingen undtagelse, man kommer i julestemning og kransekagerne med et tvist…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku