Kartoffeltortilla er en enkelt spansk-inspireret kartoffelret med krydrede rejer, Kartoffeltortilla også kan bruges som forret eller som nem aftensmad.
Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
400 g bagekartofler
2 spsk. olivenolie
4 æg
Salt og peber
1 tsk. sød paprika
200 g kogte, pillede rejer
evt. karse
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Hæld olien på en pande. Steg kartoffelskiverne i olien ved ret svag varme.
Pisk æggene sammen. Hæld æggemassen over kartoflerne på panden, når de er helt møre. Krydr med salt og peber.
Vend tortillaen efter cirka 4 minutter – brug to paletknive. Steg yderligere cirka 4 minutter.
Inden servering:
Vend rejerne med paprika og evt. karse, og smag til med salt og peber. Del tortillaen i 8 stykker, og fordel rejerne herpå.