Kladdkaka er en svensk chokoladekage minder om en brownie, den er bare mere flydende og fedtet i midten, derfor hedder den “kladdkaka” som kan oversættes til klæbrig kage. Kladdkaka bliver bedst, hvis den bages dagen før, den skal serveres. Før servering drysses den med flormelis og serveres med let pisket flødeskum ved siden af.
95 gram smør
2 æg
270 gram sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 gram finthakket mørk chokolade, gerne en god kvalitet
lidt salt
90 gram hvedemel
4 spsk. kakao
Flormelis og let pisket flødeskum
Ovnen varmes op til 175 grader, der må ikke bruges varmluft, beklæd springformen med bagepapir, smør siderne og drys med mel, bank formen af, så der overskydende mel falder af.
Smelt smørret, og lad det køle af. Rør æg og sukker sammen, de skal ikke piskes, kun røres sammen i en skål. Tilsæt vaniljesukker, finthakket chokolade, salt hvedemel og kakao, rør det sammen og hæld dejen i springformen.
Bag kladdkaka, svensk chokoladekage i 20 – 25 minutter i ovnen. Kladdkaka er en svensk chokoladekage skal stadig være blød i midten, når den er færdig, den stivner når den er blevet kold.
Lad kladdkaka, svensk chokoladekage stå et par timer eller til dagen efter. Inden serveringen drysses kladdkaka, svensk chokoladekage med flormelis og serveres med let pisket flødeskum.