Kladdkaka, svensk chokoladekage

kladdkaka svensk chokolade kageKladdkaka er en svensk chokoladekage minder om en brownie, den er bare mere flydende og fedtet i midten, derfor hedder den “kladdkaka” som kan oversættes til klæbrig kage. Kladdkaka bliver bedst, hvis den bages dagen før, den skal serveres. Før servering drysses den med flormelis og serveres med let pisket flødeskum ved siden af.

95 gram smør

2 æg

270 gram sukker

1 tsk. vaniljesukker

100 gram finthakket mørk chokolade, gerne en god kvalitet

lidt salt

90 gram hvedemel

4 spsk. kakao

Flormelis og let pisket flødeskum

Ovnen varmes op til 175 grader, der må ikke bruges varmluft, beklæd springformen med bagepapir, smør siderne og drys med mel, bank formen af, så der overskydende mel falder af.

Smelt smørret, og lad det køle af. Rør æg og sukker sammen, de skal ikke piskes, kun røres sammen i en skål. Tilsæt vaniljesukker, finthakket chokolade, salt hvedemel og kakao, rør det sammen og hæld dejen i springformen.

Bag kladdkaka, svensk chokoladekage i 20 – 25 minutter i ovnen. Kladdkaka er en svensk chokoladekage skal stadig være blød i midten, nÃ¥r den er færdig, den stivner nÃ¥r den er blevet kold.

Lad kladdkaka, svensk chokoladekage stå et par timer eller til dagen efter. Inden serveringen drysses kladdkaka, svensk chokoladekage med flormelis og serveres med let pisket flødeskum.

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Annettes kage

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm Ingredienser: 200 g mælk 50 g smør 4 æg (ca. 200 g) 300 g rørsukker 250 g hvedemel 2 tsk…

Bedstefars skæg

Opskriften er fra Eat My Heart Out Rabarberkompot300 g rabarber150 g sukker1 dl vand Kagebund125 g blødt smør125 g sukker4 æggeblommer250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl mælk…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku