Lækre delikate chokoladekager med nougatcreme og blåbær

chokoladekager med nougatcreme og blåbær - Foto: Line Thie Klein

chokoladekager med nougatcreme og blåbær – Foto: Line Thie Klein

Lækre delikate chokoladekager med nougatcreme og blåbær, opskriften giver 12 stk. chokoladekager med nougatcreme og blåbær. Jeg har fundet opskriften på alt for damerne.

2 blade husblas

150 gram nougat

1 dl. piskefløde

1½ dl. piskefløde til skum

3 æg

225 gram sukker

150 gram mørk chokolade

200 gram smør

100 gram mel

75 gram valnødder

lidt kakao

hvid chokolade

blåbær

Pynt med hakket hvid chokolade og blåbær.

Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde. Skær nougaten i små tern og kom det i en skål.

Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde og opvarm det, kom udblødt husblas i den varme fløde og rør rundt så husblassen smelter. Sigt den varme fløde over i skålen med nougat og rør det jævnt. Pisk den anden portion fløde til flødeskum og vend det i nougatmassen. Hæld det i en lille form og sæt det i køleskabet 3 timer.

Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Rør æggemassen sammen med chokolademassen. Hak valnødderne groft. Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt i og afslutningsvis vendes valnødderne i. Fyld dejen i muffinforme 2/3 dele op i formen.

Bag kagerne 15-18 minutter ved 185 grader. Tag kagerne ud af formen – drys med lidt kakao. Dyp en lille ske i varmt vand, og sæt en lille ske-fuld nougatcreme på hver kage. Pynt kagerne med hakket hvid chokolade og blåbær.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *