Du kan lave denne forret i rigtig god tid og tage den ud af fryseren, når den skal bruges. Det tager ca. 30 minutter at lave lakseroulade med dildcreme og 15 minutter at anrette den og der er til 6 personer.
Lakseroulade med dildcreme skal fryses mindst 2 timer evt. flere dage
Jeg gør opmærksom på, at jeg i de fleste tilfælde
ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
Opskrift på lakseroulade med dildcreme
400 g røget laks i skiver
Bagepapir
Læg et stykke bagepapir eller smørrebrødspapir på bordet. Læg halvdelen af lakseskiverne ved siden af hinanden på papiret i en firkant. Skiverne skal lappe et lille stykke ind over hinanden.
Dildcreme:
2 1/2 dl cremefraiche 38 %
Skal af 1 usprøjtet citron
1-2 spsk. citron saft
1/4 tsk. salt samt friskkværnet peber
1/2 bundt dild
Bland cremefraiche, fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft,
salt og peber sammen i en røreskål.

Pisk cremefraicheblandingen til skum, til det ligner flødeskum. Vend hakket dild i, og stil det i køleskabet
Smør dildcremen ud på laksefirkanten og rul laksefirkanten sammen som en roulade fra den lange side. Fortsæt med at rulle rouladen sammen ved at hive i papiret foroven. Fold papiret om lakserouladen.
Læg lakserouladerne i fryseren i mindst 2 timer til de er faste nok til at skære. Skær lakserullerne i skiver, så de kan når at tø op inden serveringen, det tager ca. 2 ½ time i køleskabet
Servering forslag: Skær lakserouladerne i 1 cm tykke skiver med en skarp kniv. Anret skiv
erne på en tallerken
1 spsk. olivenolie
1 spsk. friskpresset citronsaft
100 g salatblade
Salt og friskkværnet peber
½ bundt dild lidt rejer
flute
Bland olie og citronsaft, og vend det i salaten sammen med salt og peber. Fordel salaten oven på lakserouladeskiverne, og pynt med plukket dild og rejer. Server med flute.