
Opskriften på Lammekødboller og rodfrugter giver energi pr. person: 620 kcal, fedt 29%, protein 25%, kulhydrat 46%
Lammekødboller:
½ dl bulgur + ½ dl kogende vand
400 g hakket lammekød
1 æg
1 tsk flaget havsalt, peber
2 fed knust hvidløg
1 tsk groft stødt spidskommen
2 tsk tørret oregano
olie til stegning
Kom bulguren i en lille skål, hæld kogende vand over, dæk skålen med plastfilm og lad den stå, til bulguren har opsuget al væde.
Rør lammekødet med æg, bulgur, hvidløg og krydderier. Del og form farsen til 12-16 valnøddestore kugler.
Steg lammekødbollerne gyldne i olie på panden. Ryst panden jævnligt under stegningen, så de får en flot, rund facon. Tag de stegte lammekødboller af panden og hold dem varme.
Rodfrugter:
1 spsk sesam- eller kokosolie
1-2 udkernede, snittede chilier
lidt frisk ingefær
700 g rodfrugter, skåret i stave
som rødbeder, selleri, bolchebeder og persillerod
1-2 spsk hakket mynte
lime og 300 g groft brød
Kom sesam- eller kokosolie i panden og steg chili, ingefær og rødder heri under omrøring i 4 til 5 minutter.
Rødderne skal være møre, men stadig have bid. Krydr med salt, peber og hakket mynte og server rødderne med lammekødbollerne, lime og groft brød.